(©AFP)
(©AFP)

SRBI U LIGAMA "PETICE": Maestralni Rajković u timu kola, Matić kao nekad, Maksa igrač utakmice

Vreme čitanja: 4min | pon. 02.03.20. | 16:21

Razočarali Nastasić, Lukić, Gudelj, Subotić, Mitrović...

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Predrag Rajković je bio bez premca bio  najbolji fudbaler iz Srbije ovog vikenda u Evropi. Golman Remsa je pravio čuda na golu svog tima i samo zahvaljujući njemu Rems je izbegao poraz od Monaka. Koliko je Rajković bio fantastičan govori činjenica da mu je Ekip dao devetku, ocenu koju retko viđamo u francuskom sportskom dnevniku. Rajković se, naravno, našao i u timu kola francuskog prvenstva.  Posle Rajkovića najzapaženiji je bio Nemanja Maksimović koji je drugi put u ovoj sezoni doneo svojim golom pobedu Hetafeu, posle Real Sosijedada, Maksimović je bio koban i za Majorku. Dobre partije su pružili kapiten Srbije Aleksandar Kolarov, Nemanja Matić, Nikola Maksimović i Sergej Milinković Savić. Solidan je bio i Darko Brašanac i pored poraza njegove Osasune od Sevilje, kao i Mihailo Ristić koji je konačno od Ekipa dobio dobru ocenu.

Izabrane vesti

ENGLESKA

NEMANJA MATIĆ je podsetio na svoje najbolje dane u Premijer ligi na jučerašnjem meču sa Evertonom. Posle prošlonedeljnih kritika i loših ocena, ovog ponedeljka Matić je dobio pohvale u britanskoj štampi za svoj nastup, ne samo zbog asistencije za izjednačujući gol Bruna Fernandeša protiv Evertona. Srpski reprezentativac je uglavnom ocenjen sa vrlo dobrom sedmicom.

ITALIJA

SERGEJ MILINKOVIĆ SAVIĆ je stegao zube, pored toga što se nije u potpunosti oporavio od povrede, i odigrao na visokom nivou meč sa Bolonjom. Sergej je bio bledunjav u prvom poluvremenu, ali je zato u drugom bio ključni igrač u timu Lacija jer su Nebeskoplavi prvenstveno zahvaljujući njemu uspevali da probiju i drže na odstojanju opsadu Bolonje. Zato je od svih medija dobio 6,5.

ALEKSANDAR KOLAROV je potvrdio i u Kaljariju pravilo da kada on igra dobro, Roma uglavnom odnosi bodove kući. Kapiten reprezentacije Srbije dao je značajan doprinos za tri od četiri gola Rome, štaviše poslednji i odlučujući gol je mnogo više njegovo delo nego Mhitarjanovo kome je lopta okrznula kosu.  Kolarov je od Gazete dobio sedmicu a od ostalih listova 6,5.

NIKOLA MAKSIMOVIĆ je u sve boljoj formi i to je konstatacija svih izveštača sa meča Napoli - Torino. Naš reprezentativac je ocenjen sa 6,5 uz zapažanje da su njegove zasluge što niko nije primetio odsustvo Kulibalija u prethodnih pa nedelja.

SAŠA LUKIĆ je odlično počeo meč na San Paolu, malo je nedostajalo da postigne i evrogol na startu utakmice. U prvih 20 minuta je bio odličan, međutim, kako je susret odmicao tako se Saša polako gasio. Zato je ocenjen od italijanskih reportera sa nedovoljnih 5,5.

ŠPANIJA

NEMANJA GUDELJ je ušao u igru protiv Osasune u 32. minutu umesto povređenog Ferananda i odigrao je na nivou većine igrača Sevilje koji su na kraju uspeli da pobede tim iz Pamplone 3-2. Nemanja je ocenjen sa jednom zvezdicom odnosno pikom od Marke i Asa

DARKO BRAŠANAC može da se teši činjenicom da je u malom srpskom derbiju ostavio bolji utisak od svog zemljaka Nemanje Gudelja. Za razliku od veziste Sevilje, Brašanac je ocenjen sa dva pika od Asa a dobio je dobre ocene i od katalonskih listova Sporta i Mundo deportiva.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ je bio najbolji akter na meču Hetafea na Majorci, ne samo zbog njegovog gola koji je odlučio utakmicu (0-1) već i zbog prikazane igre. Nemanjin gol je još značajniji jer je prekinuo seriju od dva poraza Hetafea u poslednja dva kola šampionata i vratio tim u zonu Lige šampiona. Maksimović je od svih dnevnika proglašen za igrača utakmice i od madridskih listova, Marke i Asa, je dobio dve zvezdice odnosno pika.

NEMAČKA

MATIJA NASTASIĆ je sa svojim Šalkeom odigrao još jednu utakmicu za zaborav u u ovoj godini. Naš reprezentativac je bio najslabija karika u odbrani tima iz Gelzenkirhena na gostovanju u Kelnu i sa golmanom Nibelom je ocenjen sa šesticom,  pošto su njih dvojica među najodgovorniji za poraz od 3-0.

NEVEN SUBOTIĆ nije briljirao protiv Volfsburga. Nekadašnji reprezentativac Srbije  bio je najslabija karika u defanzivnoj liniji Uniona iz Berlina i jedini je dobio četvorku dok su njegovi klupski drugovi ocenjeni sa trojkama.

FRANCUSKA

PREDRAG RAJKOVIĆ je prosto bio maestralan, toliko da mu je Ekip dao neverovatnu devetku, ocenu koju veoma retko viđamo u francuskom sportskom listu. “Još jednom je srpski golman bio brana u svom timu. Primio je gol s penal,  ali je zatim branio sve, uključujući i šanse Jovetića u sudijskoj nadoknadi vremena”, opravdao je Ekip svoju ocenu Rajkoviću i uvrstio ga u tim kola francuskog šampionata.

STEFAN MITROVIĆ nije bio na visini forme pokazane u prethodnom kolu i proitv Monpeljea nije uspeo da pomogne svom timu da izbegne poraz od Monpeljea 3-0. Srpski defanzivac je dobio 4, što je bila i prosečna ocena igrača tima iz Alzasa.

MIHAILO RISTIĆ je konačno odigrao meč u dresu Monpeljea po ukusu izveštača Ekipa i zaradio je sasvim solidnu šesticu. Srpski fudbaler je namestio drugi gol Labordu  koji je praktično stavio tačku na ishod meča.

VUKAŠIN JOVANOVIĆ je dobio priliku da zaigra već u 27. minutu prvog poluvremena na meču Bordo - Nica pošto se povredio njegov saigrač Pablo. Vukašin je bio na nivou iskusnog Koščelnog i kao i bivši igrač Arsenala dobio je od Ekipa peticu.

SISTEMI OCENJIVANJA U LIGAMA "PETICE"

ENGLESKA - Od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.

ŠPANIJA - zvedice (pikovi) od jedne do tri (jedna je najslabija ocena) su ocene Marke i Asa, od jedne do četiri zvezdice (Mundo Deportivo), Sport ocenjuje od 5 do 10

ITALIJA - Od 5 do 10 ( 6 je prelazna), 3 i 4 se retko daju, kao 9 i 10.

NEMAČKA - Od 5 do 1 ( 4 prelazna, 1 maksimalna ocena)

FRANCUSKA - Od 3 do 10 ( 6 je prelazna ocena)

Piše: Željko Pantelić


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara