(MN Press)
(MN Press)

Šumadinci spremaju revanš imenjaku, Dudića hrabre izdanja iz pripremnih utakmica

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 11:25

Kragujevčani bez Vidakova i Simovića, ali sa Zorićem i Bevisom

Okončao je kragujevački Radnički 1923 jesenju etapu prvenstvene trke „minimalcem“ protiv surduličkog Radnika na stadionu „Čika Dača“ (1:0), a sa istog mesta krenuće i u prolećne bitke na superligaškom frontu. Prvi takmac Kragujevčanima u borbi za bodove u kalendarskoj goidini je imenjak iz Niša, koji ih je jesenas „isprašio“ na „Čairu“ sa ubedljivih 4:1.

Iza Šumadinca je mesec dana dug period priprema, koji su obeležile dobre igre i rezultati u kontrolnim utakmicama, ali i pehovi sa povredama nekih od ključnih karika tima, poput prvog strelca Milana Vidakova i iskusnog defanzivca Slobodana Simovića, koje po svemu sudeći očekuje nešto duže odsustvo sa terena.

Izabrane vesti

Zimsku pauzu Kragujevčani su iskoristili da dodatno pooštre konkurenciju u defanzivnom delu tima, prevashodno igračima iz Premijer lige BiH sa kojima je trener Feđa Dudić uspešno sarađivao u bivšim klubovima, Veležu i Sarajevu. Tako su u „prekodrinskom paketu“ u prestonicu Šumadije stigli Mehmed Ćosić, Tomislav Dadić i naposletku Besim Šerbedžić, čime kragujevački superligaš nije zaključio listu zimskih pojačanja, s obzirom da do kraja prelaznog roka treba očekivati bar još jedan novi potpis na „Čika Dači“.

„Iako zimska pauza nije bila preterano duga, uželeli smo se takmičarskih utakmica. Spremni dočekujemo start prolećnog dela prvenstva, uprkos povređenim i bolesnim igračima. Očekujem da protiv Radničkog iz Niša ponovimo igru iz pripremnih utakmica u Antaliji. U tom slučaju nam bodovi neće izmaći. Činjenica je da su prve utakmice posle pauze u prvenstvu specifične, posebno ako je ekipa, kao što je u ovom slučaju naš predstojeći rival, pretrpela promene u igračkom kadru, što je čini teškom za skautiranje. Naš cilj se zna, a to su tri boda i učinićemo sve što je u našoj moći da do njih dođemo“, nedvosmisleno poručuje Dudić.


Niški Real u prolećni deo prvenstva ulazi sa remontovanim timom, ali i povratnikom na mestu šefa stručnog štaba Nikolom Trajkovićem. Za razliku od Kragujevčana koji su usled limitiranog klupskog budžeta bili rezervisani na tržištu, tim sa „Čaira“ je kadar osvežio čak sedmoricom novajlija, među kojima je i kamerunski reprezentativac Kolins Faj, ali i dobro poznata superligaška imena poput Nikole Vasiljevića, Andrije Lukovića, Stefana Vukića, Marka Petkovića...

„Imao sam priliku da gledam Radnički tokom priprema u Turskoj. Dosta je izmenio tim u odnosu na jesenji deo sezone, ali je i pored toga kompaktan i dobro stoji u fazi odbrane. Izuzetno je opasan u tranziciji i prilikom prekida, posebno posle dolaska Lukovića. Na to moramo da obratimo posebnu pažnju“.

Trenera Dudića uoči premijere raduje što se zdravstveni bilten popravlja.

„U odnosu na zadnju pripremnu utakmicu sa OFK Beogradom, bićemo jači za Luku Zorića i Kilijana Bevisa, vratili su se u trenažni proces tokom sedmice. Što se ostalih igrača tiče, videćemo u narednih dan, dva na koga definitivno možemo da računamo za utakmicu u nedelju“.


U taboru kragujevačkog superligaša se uzdaju i u značajnu podršku publike, naročito ako se ima u vidu da meteorolozi najavljuju prolećne temperature za dane vikenda, kao i da je ulaz na utakmicu besplatan.

„Podrška navijača bi nam, to bi dodatno inspirisalo igrače da pruže maksimum. Verujem da će besplatan ulaz podstaći publiku da dođe na stadion i pomogne da nastavimo tamo gde smo stali na kraju jesenjeg dela prvenstva“, priželjkuje strateg Crvenih.



MOZZART BET SUPERLIGA - 20. KOLO

Petak

Radnik - Čukarički 0:3 (0:2)

/Miladinović 1, 18, Abubakar ag 73/

Subota

Železničar - Novi Pazar 2:2 (2:1)

/Đorđević 8, Romanić 45 - Karaklajić 33, Suma 90 pen/

Javor - Partizan 0:1 (0:0)

/Saldanja 62/

Vojvodina - Mladost 1:1 (0:0)

/Radulović 83p - Eze 96/

Crvena zvezda - Voždovac 2:1 (2:0)

/Rodić 9, Olajinka 16 - Nešković 86/

Nedelja

13.00 (2,25) Radnički 1923 (3,30) Radnički Niš (3,30)

15.00: (4,10) IMT (3,50) TSC (1,90)

Ponedeljak

16.00: (2,30) Napredak (3,30) Spartak (3,20)




tagovi

Radnički KragujevacFeđa Dudić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara