Fudbaleri Notingem Foresta (Foto: Reuters)
Fudbaleri Notingem Foresta (Foto: Reuters)

Šumari sve bliži plej-of zoni, KPR se provukao protiv Svonsija (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.01.22. | 22:56

Notingem ubedljiv protiv Barnslija, dok su Labudovi odoleli pred Policajcima

Fudbaleri Notingem Foresta upisali su treći vezani trijumf u Čempionšipu. Posle Milvola i Derbija pred svojim navijačima su na pleća oborili poslednjeplasirani Barnsli - 3:0.

Šumari su do prednosti stigli već u 15. minutu preko pozajmljenog napadača Aston Vile Kinana Dejvisa. Do odmora su duplirali vođstvo preko Rajana Jejtsa (38. minut), da bi pobedu sredinom drugog dela overio Brenan Džonson sedmim pogotkom u sezoni.

Izabrane vesti

Totalno zaslužena pobeda ekipe Stiva Kupera. Bivši trener Svonsija je ozbiljno podigao ekipu i doveo je nadomak plej-of zone. Notingem je sedmi sa bodom manje od Hadersfilda posle 28 odigranih mečeva. Barnsli ostao zakucan na dnu sa samo 14 bodova (29 manje od večerašnjeg rivala).

Kvins Park Rendžers je pobedom nad Svonsijem mogao da preskoči Bornmut i domogne se trećeg mesta na tabeli. Na kraju je jedva izvukao bod - 0:0.

KPR je ostao četvrti sa 48 bodova, jednim manje od Trešnjica i četiri od drugoplasiranog Blekburna, ali uz meč manje. Svonsi je ipak nisko pao ove sezone, teško će i do baraža s ozbirom da je 17. na tabeli sa 32 boda (16 manje od sastava iz Londona).

Posle uspavanke u prvom poluvremenu, tokom kojeg je viđen po samo jedan šut u okvir gola na obe strane, u nastavku su glavni reč vodili Labudovi, ali nisu uspeli da se domognu celog plena. Najbolju priliku imali su već u 50. minutu, kada je Džoel Piro tukao sjajno sa ivice kaznenog prostora, ali je iskusni Dejvid Maršal još bolje intervenisao. Samo devet minuta kasnije retka, ali više nego izgledna prilika za domaćina - Luk Ejmos je sa ivice šesnaesterca pogodio stativu!

U nastavku je Lindon Dajks naterao golmana gostiju Bena Hamera da interveniše, dok je Svonsi stigao i do prednosti preko Majkla Obafemija, ali je pogodak pozajmljenog igrača Sautemptona ipak poništen zbog ofsajda. U finišu je Flin Dauns ostavio saigrače na cedilu, kada je u drugom minutu nadoknade zaradio drugi žuti karton. On se pokačio sa Čarlijem Ostinom i izvukao deblji kraj jer je već imao javnu opomenu za razliku od snažnog napadača domaće ekipe.

Najinteresantnije je bilo u Birmingemu, gde se domaćin izvukao iako je do 85. minuta imao dva gola zaostatka. Na kraju je golovima Gerija Gardnera i Stiva Hogana u 88. minutu izvukao bod - 2:2.

Piterboro je bio na pragu iznenađenja i velike pobede. Poveo je golom Džeka Merijota u 16. minutu, da bi prednost gostiju duplirao Džonson Klark Heris u 67. Nisu fudbaleri Piterbora ipak izdržali, pa moraju da se zadovolje bodom.

Birmingem je 18. sa 32 boda i prilično je bezbedan, ali daleko je od bilo kakvih razmišljanja o promociji. Piterboro je trijumfom mogao da se izjednači sa Redingom i napravi veliki korak ka begu iz opasne zone, ovako je ostao ugrožen sa dva boda manje od ekipe Veljka Paunovića.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČEVI 23, 24, 25. I 26. KOLA

Utorak

Birmingem - Piterboro 2:2 (0:1)

/Gadner 85, Hogan 88 - Marijot 16, Klark Heris 67/

Koventri - Stouk 1:0 (0:0)

/Đekereš 68/

Luton - Bristol Siti 2:1 (1:0)

/Lokjer 42, Adebajo 68 - Vajman 56/

Notingem - Barnsli 3:0 (2:0)

/Dejvis 15, Jejts 38, Džonson 75/

KPR - Svonsi 0:0

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Notingem ForestKPRSvonsiBarnsliBirmingemPiterboro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara