Šumudika (©Starsport)
Šumudika (©Starsport)

Šumudika napravio spektakl na Marakani: Zar da uzmem pištolj i upucam nekoga što je izgubio igrača?

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.08.21. | 00:09

„U prvom redu moramo da priznamo da je ovo sraman rezultat“, kaže strateg rumunskog kluba

Trener rumunskog Kluža Marijuš Šumudika priredio je spektaklularnu konferenciju za medije nakon utakmice sa Crvenom zvezdom, u kojoj je njegov tim pretrpeo težak poraz.

Šumudika prihvata krivicu, ali traži i da odgovornost podeli i sa igračima, koji su takođe odvoroni za kompletno stanje ekipe.

Izabrane vesti

Svojim nastupom i gestikulacijama u nekoliko navrata je izazvao ozbiljan smeh među predstavnicima medija, kako rumunskim, tako i srpskim.

„U prvom redu moramo da priznamo da je ovo sraman rezultat. To je sve ostvareno zahvaljujući neverovatnim individualnim greškama. Ne bih želeo oko toga da se zadržavam, jer u fudbalu stalno učite i stičete nova saznanja, ne bih želeo da moji puleni i dalje budu u ovakvom stanju. Susreli smo se sa odmornijom ekipom, videli smo u igri jedan na jedan da su dobili sve duele. Videli ste da su u prvom poluvremenu dva puta stigli do našeg šestanesterca i dali su dva gola. U drugom poluvremenu ponovo dva poklona, olako smo primili golove. To treba vežbati, ako je to greška trenera, ja preuzimam odgovornost. Taman kada smo se malo sređivali primali smo golove. Upozoravao sam ih na Pavkova, preko koga idu sve lopte i koje on sprovodi dalje. Kod drugog gola niko nije pokušao da spreči taj šut. Preneo sam im da je prvih 25 minuta najvažniji deo utakmice. Ovakve golove u drugom poluvremenu, nisam video ni u trećoj diviziji, gde sam bio trener. Svaki put pred vama dolazim sa istinom, imam dovoljno snage da priznam svoju grešku, ali mislim da ovde treba još šest-sedam igrača da stoji i da vam oni objasne. Treba da ih je stid za ono što su pokazali“, rekao je Šumudika.

Potom se ušlo u najzanimljiviji deo izlaganja tempereamentnog stratega.

„Imali smo puno problema sa povredama i najveći broj utakmica u proteklom periodu u Evropi. Zvezda je jedna normalna ekipa, koja je profitirala od naših grešaka, a koja ima dobro plaćene igrače. Kada bi se sumirali svi ti iznosi, vrednost bi bila dupla u odnosu na nas. Šta ja da radim? Da uzmem pištolj i upucam nekoga kad izgubi igrača. Tri gola iz kontranapada smo primili. Ja bih u plej stejšnu nešto pokušao da uradim, ovde nemam šta. Ivanić posle kornera daje gol, a niko ga nije pokrio. Zar ja da uđem i skačem sa Ivanićem. Jer grešim u nečemu? Pitajte i srpske novinare, šta ja da radim?“

Nije bilo potrebno postavljati pitanja...

„Za ono što sam ja kriv spreman sam da prihvatim, ali ima i banalnih grešaka, kao kad otvoriš vrata lopovu i kažeš - evo ti izvoli, ovde ti je roleks. Vama je smešno, ali ja ne mogu više da izdržim. Svako mora da preuzme svoj deo odgovornosti, ne mogu sve primedbe da idu na moj račun. Mene niko ne brani u ovim situacijama, svi me napadaju. Svi treba da odgovaramo. Jedva sam čekao da odem u svlačionicu, pozvao sam šest igrača da prožive ovo što ja proživljavam pred vama“, rekao je Šumudika i napomenuo da želi da ostane u klubu (pošto su rumunski mediji juče pisali da pregovara o povratku u turski Kajzeri), kao i da mu je u revanšu osnovni cilj da skine sramotu sa sebe.


tagovi

CFR KlužMarijuš Šumudika

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara