Andre-Pjer Žinjak (©Reuters)
Andre-Pjer Žinjak (©Reuters)

Šunka mu se dopala, ali ne i Emerijeva taktika: Žinjak o pokušaju Valensije da ga dovede

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.03.21. | 23:46

Francuz koji rešeta mreže u Meksiku prisetio se zanimljive anegdote iz svoje karijere

Kada je Andre-Pjer Žinjak 2010. godine napuštao Tuluz, mnogi evropski klubovi želeli su ga u svojim redovima. Francuski golgeter, koji i s 35 u Meksiku rešeta kao od šale, u razgovoru za čuveni Radio Monte Karlo otkrio je da se dvoumio između Valensije, Liverpula i Olimpik Marselja.

Izabrao je da ostane u domovini, ali je bio vrlo blizu odluke da krene put Španije. Zbog šunke.

Izabrane vesti

"Da bi me ubedili, iz Valensije su mi poslali komad odlične šunke. Kunem vam se, to me je nateralo da poželim da odem tamo. Bilo je to leta 2010, Žeremi Matje je igrao za njih i on im je bio adut koji mi je objašnjavao kakav je Valensija grad i kako klub funkcioniše", prisetio se iskusni centarfor zanimljive anegdote.

Tim sa Mestalje tada je vodio Unai Emeri.

"Trener mi je predstavio svoje taktičke zamisli, ali nisam ih prihvatio", objasnio je Žinjak zašto je odbio Slepe miševe.

U Olimpik Marselju je osvojio dva Liga kupa Francuske, a iako je sigurno mogao još da igra na visokom nivou u Evropi, 2015. godine izabrao je Meksiko. Tamo je sa Tigresom četiri puta bio šampion, osvojio je CONCACAF Ligu šampiona i igrao u finalima Kopa Libertadoresa i Svetskog prvenstva za klubove.

Sve to u četvrtoj deceniji života.



tagovi

ValensijaAndre-Pjer ŽinjakAndre Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara