Foto: Reuters
Foto: Reuters

Super Mario otišao u penziju: Ako ikad budeš igrao protiv Engleske na SP, budi koncentrisan oko 109. minuta

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.09.21. | 18:17

Mandžukić porukom na svom Instagram profilu stavio tačku na bogatu igračku karijeru

Nije mu baš išlo po volji u prethodne dve godine, pošto je početkom 2020. napustio Juventus, po pola godine je proveo u Al Duhailu i Milanu uz šestomesečnu pauzu između dva perioda, nije na San Siru zbog povrede valjano ni naigrao, međutim, malo ko je, znajući koliko je uporan i istrajan, mogao da očekuje da će Mario Mandžukić u 35. godini okačiti kopačke o klin. Porukom na svom Instagram profilu, legendarni hrvatski napadač je ovog petka stavio tačku na bogatu igračku karijeru.

Izabrane vesti

"Dragi mali Mario,

Dok obuvaš ove kopačke, ne možeš ni da zamisliš šta ćeš sve ostvariti u fudbalu. Postizaćeš golove na najvećoj sceni i osvajaćeš najveće trofeje sa najvećim klubovima. U dresu najvećeg ponosa, hrvatske reprezentacije, ispisaćeš neke od najvažnijih trenutaka u istoriji hrvatskog sporta.

Uspećeš jer ćeš imati dobre ljude oko sebe - saigrače, trenere, navijače, porodicu, agente i prijatelje koji će uvek biti tu za tebe. Uvek ćeš svima njima biti zahvalan.

Povrh svega, uspećeš jer ćeš dati sve od sebe. Na kraju, to je ono na šta ćeš biti najponosniji. Žrtvovaćeš mnogo, ali znaćeš da je vredelo zbog svih neverovatnih momenata koje si doživeo.

Prepoznaćeš trenutak kada je vreme da da završiš igračku karijeru, da staviš ove kopačke u vitrinu i bićeš srećan što ni za čime ne žališ. Fudbal će uvek biti deo tvog života, ali ćeš se radovati narednom poglavlju.

Uživaj,

Tvoj veliki Mario.

P.S Ako ikada budeš igrao protiv Engleske u polufinalu Svetskog prvenstva, budi koncentrisan tamo negde oko 109. minuta", napisao je Super Mario na svom Instagram profilu.

Dve titule prvaka Nemačke sa Bajernom, trofej Lige šampiona sa istim klubom, još četiri naslova šampiona Italije sa Juventusom, gomila osvojenih kupova u gotovo svakom klubu za koji je igrao, a opet će Mandžukić ostati upamćen kao jedan od najpotcenjenijih napadača prošle decenije. Spreman da prolije "litre" znoja za saigrače i podredi se timskom uspehu, ne mareći za individualni učinak. A daleko od toga da je i on izostao. Od NK Zagreba do Milana, na 508 utakmica 197 golova i 84 asistencije. Za reprezentaciju Hrvatske na 89 mečeva još devet asistencija i 33 pogotka.

Najvažniji i definitivno najnezaboravniji onaj iz drugog produžetka polufinala Svetskog prvenstva sa Engleskom 2018. godine, mada će se pamtiti i "makazice" protiv Real Madrida iz finala Lige šampiona godinu dana ranije.



tagovi

Mario Mandžukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara