Fudbaleri Guangdžoua (©AFP)
Fudbaleri Guangdžoua (©AFP)

Superfinale, prvi deo - ko je veliki kineski vladar?

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.11.20. | 08:45

Kreće bitka za šampiona, akteri Guangdžou Evergrande i Đangsu Suning

Kreće bitka za velikog vladara Kine. Dve najbolje ekipe Guangdžou Evergrande i Đangsu Suning u dva meča će odlučivati o šampionu, a oba će biti odigrana u Olimpijskom sportskom centru u Sučou. Prvi je na programu danas od 12.35 po našem vremenu, a drugi četiri dana kasnije u isto vreme.

Aktuelni šampion Evergrande bio je ujedno i najimpresivniji tokom ligaškog toka sezone, a nije dozvolio ni iznenađenje u polufinalu, iako je Peking Guan odoleo u prvom meču koji je odigran bez golova. U revanšu su prevagu u kvalitetu napravili Taliska i Paulinjo, pa je u veliko finale potpuno zasluženo otišao sastav Fabija Kanavara.

Izabrane vesti

Đangsu Suning se mnogo više preznojio u polufinalnim okršajima sa ekipom Šangaj SIPG. Prvi meč je završen rezultatom 1:1, a odluka u drugom je pala tek u produžecima golom Luo Đinga u 107. minutu. Đangsu je u revanšu napravio ogroman podvig, pošto je gubio sa 0:1 i u 57. minutu ostao bez Abdugenija, ali je uspeo da izbori produžetke, a potom i za finale sa desetoricom igrača.

Iako se veruje da bi Evergrande u dva meča trebalo da pokaže razliku u kvalitetu, sa tim se neće složiti u Đangsuu. Ekipa Kozmina Olarijua je puna samopouzdanja, a i poslednji međusobni derbi uspela je da reši u svoju korist rezultatom 2:1. Zanimljivo, obe ekipe su svoje poslednje prvenstvene poraze doživele u međusobnim orkšajima, pa sve to nagoveštava veliku borbu u Sučouu.

Oba sastava se, pre svega, oslanjaju na kvalitetne internacionalce. Đangsu će u startnoj postavi imati Mirandu, Vakasa, Edera i Tešeiru, a Evergrade Brauninga, Fernandinja, Paulinja i Talisku. Guangdžou ima ozbiljnu prednost kada su u pitanju međusobni mečevi, pošto je slavio na 15 od ukupno 26 mečeva, a Đangsu na samo pet, dok je šest završeno nerešenim rezultatom.

KINA 1, FINALE PLEJ-OFA

Sučou - prva utakmica

Nedelja

12.35: (3,80) Đangsu (3,30) Guangdžou Evergrande (1,95)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Fabio KanavaroGuangdžou EvergrandeĐangsuKina 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara