Fudbaleri Kluža (©Reuters)
Fudbaleri Kluža (©Reuters)

Superkup Rumunije: Kluž traži novog Kulija, Krajova nije pobedila nikog na pripremama

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.07.21. | 14:10

Bitka za prvi trofej u sezoni u komšiluku

Utakmicom Superkupa između Kluža i Univerzitete iz Krajove otvara se fudbalska sezona u Rumuniji (18.00). Biće to drugo međusobno sučeljavanje u Superkupu za ove ekipe, posle onog 2018. godine, kada su železničari pobedili 1:0 golom koji je postigao Emanuel Kulio iz jedanaesterca.

Kluž je krajem maja osvojio četvrtu uzastopnu, a sedmu ukupno titulu prvaka Rumunije. Tokom najvećeg dela prvenstva glavni konkurent u borbi za tron bio mu je uzdrmani velikan iz prestonice FCSB, ali bilo je perioda u kojima je i Univerzitatea delovala kao neko ko bi mogao da ga ugrozi. No, na kraju su momci iz Krajove morali da se zadovolje Kupom, pošto su u finalu savladali Astru koja im je pružila jak otpor, iako se pre tog meča oprostila od prvoligaškog statusa. Posle 90 minuta bilo je 1:1, ali su Studenti slavili u produžecima sa 3:2.

Izabrane vesti

19.00: (2,60) Kluž (2,95) Univerzitatea Krajova (3,00)

U novu sezonu Kluž ulazi sa novim trenerom, budući da je umesto Eduarda Jordaneskua, koji je tim preuzeo u decembru prošle godine, početkom juna na klupu seo Marijus Šumudika. Inače, kada su se ove dve ekipe prethodni put sastale u Superkupu 2018. trener Kluža bio je Jordanesku, ali mu tada pobeda od 1:0 nije pomogla da zadrži posao duže od šest sedmica, baš kao što mu ni sada osvajanje titule nije obezbedilo ostanak na toj poziciji. S druge strane, uprava Univerzitatee i dalje ima poverenje u Marinosa Uzunidisa, koji je u Krajovu stigao u februaru.

Železničari su već odigrali jednu takmičarsku utakmicu – u utorak su u kvalifikacijama za Ligu šampiona ugostili banjalučki Borac i slavili sa 3:1. Dakle, forma im je već natempirana, dok rival ni na pripremama nije blistao. Izgubila je Krajova od splitskog Hajduka 2:1 i remizirala u sudarima sa slovenačkim Bravom i Celjem, odnosno srpskim niškim Radničkim.

Njihovi međusobni okršaji najčešće se završavaju bez pobednika.



tagovi

Superkup RumunijeCFR KlužKlužUniverzitatea KrajovaKrajova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara