Surovi Pirati okončali četvrtoligaševu bajku

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.12.23. | 22:43

Potop Homburga u drugom poluvremenu duela sa Sankt Paulijem - 1:4

Izbacili su bundesligaša Darmštat (3:0) i drugoligaša Grojter Firt (2:1), ali protiv Sankt Paulija nisu mogli. Vodeći tim Cvajte kao gost je savladao najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Kupa Nemačke, četvrtoligaški Homburg i sa 4:1 se plasirao u četvrtfinale masovnijeg domaćeg takmičenja. Bajka tima sa jugo zapada Nemačke trajale je i po završetku prvog poluvremena, kada je na semaforu pisalo 1:1. Ipak, po povratku sa odmora favorizovani gosti dodali su gas i raspršili snove svih na Valdstadionu.

Iz bezbednosnih razloga kapacitet je bio nešto manji od maksimalnih 16.488 mesta, ali svaki deo staniona na kojem je mogao da se nađe navijač, bio je popunjen.

Izabrane vesti

U odličnom ambijentu viđena je utakmica u kojoj je tempo očekivano diktirao Sankt Pauli. Odbrana Homburga odolevala je do 24. minuta, kada je pukotinu pronašao Hauke Val. Sam je ostao doskorašnji štoper Holsten Kila na drugoj stativi posle centaršuta iz kornera i nije mu bilo teško da pogodi metu. Ali, samo četiri minuta kasnije Markus Mendler je doneo izjednačenje i oduševljenje svojih navijača. Pre nekoliko dana pristalice Sankt Paulija smejale su se najvećem rivalu Hamburgu zbog kiksa golmana i komičnog autogola u gradskom derbiju, a sada je njihov Saša Buršert omogućio Mendleru da se upiše u strelce.

Uprkos napadima, gosti iz Hamburga nisu uspeli da vrate prednost pre odlaska na pauzu, ali su u drugih 45 minuta rutinski odradili posao. Uvođenje Elijsa Sada ispostavilo se kao odlična odluka, pošto je reprezentativac Tunisa bio precizan u 64. minutu. Sva neizvesnost otklonjena je potom nakon odličnih šuteva Marsela Hartela u 69. i Johanesa Egestajna u 73. minutu.

Istovremeno sa utakmicom u Homburgu igran je duel bundesligaša Borusije Menhengladbah i Volfzburga. Pošto posle 90 i kusur minuta nije bilo golova pa su pobednika rešili produžeci. Delovalo je da će se izvoditi penali, ali je onda u poslednjem minutu drugog produžetka Manu Kone vešto umakao neopreznim defanzivcima Volfzburga i glavom spustio loptu u gol nakon centrašuta Nojhausa. Bio je to kontranapad domaćih započet iz svog kaznenog prostora, međutim, ne posebno brz, niti sjajno odrađen. Ozbiljno su zakazali defanzivci Vukova, a koštalo ih je to mogućeg plasmana u četvrtfinale.

U okršajima drugoligaša Kajzerslautern je goloviam u poslednjih petnaestak minuta savladao Nirnberg 2:0, dok je Fortuna Diseldorf uspela da preokrene u Magdeburgu i pogocima u drugom poluvremenu savlada istoimenog domaćina 2:1. Ulasci Isaka Bergman Johanesona i Jona Nemeca ispostavili su se kao ključni, pošto je 20-godišnji Islanđanin dvaput asistirao dve godine starijem Nemcu za pogotke u 87. i drugom minutu nadoknade.

Iako je ušao tek u 85. minutu, Nemec je uspeo da potvrdi odličnu golgetersku formu i ulogu džokera. U poslednja tri meča četiri puta je bio strelac, a ukupno je ove sezone dao pet golova u 14 nastupa za Fortunu iako je samo jedan od njih počeo u startnoj postavi, a nijednom nije odigrao svih 90 minuta.

KUP NEMAČKE – OSMINA FINALA

Utorak

Kajzerslautern - Nirnberg 2:0 (0:0)

Magdeburg - Fortuna Diseldorf 1:2 (1:0)

Borusija Menhengladbah - Volfzburg 0:0, produžecima 1:0

Homburg - Sankt Pauli 1:4 (1:1)

Sreda

18.00: (1,10) Bajer Leverkuzen (11,0) Paderborn (18,0)

18.00: (5,00) Sarbriken (3,90) Ajntraht Frankfurt (1,67)

20.45: (2,60) Herta (3,40) Hamburger (2,70)

20.45: (2,25) Štutgart (3,60) Borusija Dortmund (3,05)

*Tamnim slovima su napisani timovi koji su prošli u četvrtfinale

**Kvote su podložne promenama



tagovi

Kup NemačkeBundesligaCvajtaSankt PauliHomburgFil Hares

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara