Skot Parker (AFP)
Skot Parker (AFP)

Šut karta za Parkera posle dva meseca i pitanje za Briž: Što ste ga uopšte dovodili?

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.03.23. | 18:24

Engleski "stručnjak" zaradio već drugi otkaz ove sezone...

Sredinom oktobra prošle godine Klub Briž je delovao kao tim na pravom kursu. Jeste u prvenstvu zaostajao šest bodova za liderom, Genkom, ali je u Ligi šampiona dominirao grupom B ispred Porta, Atletiko Madrida i Leverkuzena. Četiri i po meseca kasnije, belgijski velikan izgleda kao grogirani bokser koji samo što se nije srušio na patos, a sinoćni debakl u Ligi šampiona od Benfike (5:1) koštao je posla trenera Skota Parkera.

Promovisan je Englez na stadionu Jan Brejdel za Novu godinu, ali se u Brižu nije zadržao ni dva i po meseca. Čelnici kluba više nisu mogli da tolerišu činjenicu da njihov tim zaostaje dvadesetak bodova za liderskom pozicijom u domaćem šampionatu, da su pobede prava retkost (samo dve na 12 utakmica), te da je timu koji je u poslednje dve godine uloženo 100.000.000 evra kroz pojačanja, sinoć bio predmet podsmeha pred očima čitave Evrope. Sedam golova primio je belgijski predstavnik u dvomeču sa Benfikom.

Izabrane vesti

Sve ovo nameće pitanje klupskom rukovodstvu. Ne samo zašto je usred sezone smenjen Karl Hefkens koji je Briž i doveo u nokaut fazu Lige šampiona, već zašto uopšte angažovan Skot Parker. Belgijski mediji pisali su da ga je preporučilo iskustvo vođenja Fulama i Bornmuta u Čempionšipu i Premijer ligi. Ali ko god je pratio dostignuća engleskog "stručnjaka", jasno mu je da Parkerova perspektiva nije sjajna.

Briž je posegnuo za čovekom koji ove sezone na klupi Bornmuta nije dočekao ni septembar mesec. Jeste otvorio takmičenje u Premijer ligi pobedom nad Aston Vilom, a onda su ga redom ponižavali Mančester Siti (4:0), Arsenal (3:0), da bi mu otkaz poptpisao Liverpul koji je gazio po njegov Trešnjicama i sa 9:0 na Enfildu ih pretvorio u tečno agregatno stanje.

Prvi je trener ove sezone što mu je neki premijerligaški klub udelio otkaz, četiri meseca bio je bez angažmana, a onda su u Brižu pomislili da je on pravi čovek za klub sa šampionskim ambicijama. Navijači su bili besni kako zbog rezultata, tako i zbog čestih promena u formaciji i startnoj postavi, kao i neubedljive igre. Ispostavio se kao jedan od većih promašaja u novijoj istoriji kluba.

Briž se opekao, a drugi bi mogli da uče iz njegovog primera. Pitanje je ko će sledeći poželeti na svom kormilu čoveka koji je dva puta smenjen u istoj sezoni.



tagovi

Skot ParkerKlub Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara