Vladimir Jovović iz perioda u Crvenoj zvezdi  (©Starsport)
Vladimir Jovović iz perioda u Crvenoj zvezdi (©Starsport)

Sutjeska ozbiljna u nameri da Budućnost svrgne s trona: Jovović na pragu povratka u Nikšić

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.09.21. | 19:03

Krilni fudbaler završio saradnju sa češkim Jablonecom i trenutno je bez angažmana

U Crnoj Gori duvaju neki novi vetrovi. Na reprezentativnu pauzu podgorička Budućnost niej otišla kao lider, i ne samo da branilac titule nije na vrhu, već je podaleko od istog. A, šampionske ambicije Sutjeske mogle bi ovih dana dodatno da se podgreju, pošto je klub iz Nikšića blizu da angažuje nekadašnjeg igrača Crvene zvezde.

Vladimir Jovović na pragu je povratka u matični klub, piču crnogorske Vijesti. Krilnom fudbaleru istekao je ugovor sa češkim Jablonecom, čije boje je branio od leta 2017. godine, i nadomak je odluke da se vrati u rodni Nikšić.

Izabrane vesti

Zapaženu ulogu imao je Vladimir Jovović u Jablonecu – nakupio se minuta, golova i asistencija. Otkada je iz Crvene zvezde prešao u Jablonec, Vladimir Jovović je postigao 15 i namestio 23 gola na 103 utakmice. Dobre igre u Češkoj nisu promicale ni selektorima Crne Gore, pa je manje-više redovno dobijao poziv u nacionalni tim (odigrao 39 utakmica za Crnu Goru).

Iako je na prelazni rok u Crnoj Gori „spuštena rampa“ Vladimir Jovović bi kao slobodan igrač mogao da parafira sa Sutjeskom, što bi u znatnoj meri uvećalo šanse timu iz Nikšića da u nastavku sezone i zadrži prvu poziciju i svrgne Podgoričane s trona.

Za uslove tamošnjeg fudbala, krilni fudbaler, koji je u Srbiji pored Crvene zvezde nastupao i za kruševački Napredak, OFK Beograd i Spartak iz Subotice, u neku ruku bi predstavljao kapitalno pojačanje.

Sutjeska je na reprezentativnu pauzu otišla sa 16 poena, tri više od drugoplasiranog Mornara, ali je u poslednjem ligaškom susretu pokazala znake slabosti. Remizirala je sa Dečićem, što joj je bio prvi duel na kojem nije osvojila sva tri boda (odigrano šest kola do sada).


tagovi

Sutjeska NikšićVladimir Jovović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara