Suze na Zorilji i Benito Viljamarinu: Valjadolid ispao iz Primere, Hoakin se oprostio od Betisa i španskog fudbala

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.06.23. | 23:15

Sastav Paula Pesolana nije uputio nijedan udarac u okvir gola Hetafea, pa je morao da se pomiri sa eliminacijom u niži rang takmičenja

Suze i neverica za Hose Zorilji. Valjadolid za 90 minuta igre tokom Hetafea nije uspeo da uputi nijedan udarac u okvir gola Hetafea (0:0), iako je uputio čak 15 šuteva ka Davidu Soriji, pa nije imao čemu da se nada ove večeri. U najvišem rangu takmičlenja nekako je uspela da opstane Almerija, koja je dva puta gubila u Barseloni od već prežaljenog Espanjola, ali je na kraju došla do odlučujućeg boda (3:3) zahvaljujući pogotku Adrijana Embarbe iz jedanaesterca u 88. minutu i našla se iznad crte.

Od klubova sa dna slavila je samo Selta, koja je kod kuće savladala šampiona Barselonu sa 2:1, dok su svi ostali "davljenici" remizirali. Heroj ekipe Karlosa Karvaljala bio je dvostruki strelac Gabi Vejga, dok je utešni pogodak za ekipu Ćavija Ernandeza postigao Ansu Fati u 79. minutu.

Izabrane vesti

U najvišem rangu takmičenja ostala je Valensija, koja je remizirala sa Betisom na Benito Viljamarinu (1:1) na oproštaju legendarnog Hoakina. Legendarni vezista zeleno-belih se od kluba oprostio tačno u 60. minutu, kada je bukvalno stalo vreme na Benito Viljamarinu. Usledile su suze i aplauz svih prisutnih na terenu i tribinama.

Hoakin je večeras izjednačio rekord legendarnog Andonija Zubizarete sa 622 odigrana meča u španskoj Primeri.

Najuporniji na Zorilji bio je Gonsalo Plata, koji u 90 minutu mogao da razgali domaću publiku. Dobro se namestio, gađao suprotan ugao unutrašnjim delom kopačke, ali je ta lopta prošla pored gola Davida Sorije. Hetafe je tokom čitavog meča igrao u duplom bloku, a izuzetan posao posao odradili su i Stefan Mitrović i Nemanja Maksimović, koji su oduzeli veliki broj lopti protivničkim igračima.

Nakon vodećeg gola El Bilala Turea u 10. minutu meča Barseloni, delovalo je da Almerija neće imati velikih problema na putu ka opstanku, ali su oni nastali samo tri minuta kasnije kada je izjednačio Havi Puardo.

Igrači Espanjola očigledno su silno želeli da ostave dobar utisak u poslednjem meču pred svojom publikom na oproštaju u Primeri, pa su poveli na startu drugog poluvremena golom Pjera Gabrijela. Almeriju je u život vratio Adrijan Embare, golom u 58. minutu, ali su novi problemi za goste nastali u 73. minutu kada je Luka Kelošo doneo drugo vođstvo domaćinu na utakmici.

Almerija je u drugoj ligi bila praktično do 87. minuta, kada je posle gledanja VAR snimka arbitar Grado pokazao na belu tačku. Embare je preuzeo odgovornos i postigao najvažniji pogodak za Almeriju u sezoni.

PRIMERA – 38. (POSLEDNJE) KOLO:

Majorka - Rajo Valjekano 3:0 (0:0)

/Murići 50, Kopete 71, Rodrigez 90+3/

Osasuna - Đirona 2:1 (0:0)

/Budimir 52, 55 - Rejner 75/

Real Madrid - Atletik Bilbao 1:1 (0:0)

/Benzema 72 - Sanset 49/

Sosijedad - Sevilja 2:1 (1:0)

/Mendez 27, Čo 73 - Lamela 77/

Villjareal - Atletiko Madrid 2:2 (1:1)

/Džekson 9, Paskval 90+3 - Koea 18, 56/

Betis - Valensija 1:1 (1:0)

/Perez 1 - Lopez 71/

Selta - Barselona 2:1 (1:0)

/Vejga 42, 65 - Fati 79/

Elče - Kadiz 1:1 (0:1)

/Boje 71 - Eskalante

Espanjol - Almerija 3:3 (1:1)

/Puado 13, Pjer Gabrijel 49, Koelošo 73 - Ture 10, Ebarba 58/

Valjadoolid - Hetafe 0:0



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara