Foto: Reuters
Foto: Reuters

Švajcarci poručuju: Džaka i Šaćiri su naučili lekcije, nećemo više polemike oko toga

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.04.22. | 22:12

Selektor i predsednik Saveza pozivaju da sve šprođe u sportskom tonu

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Dohe)

Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, nemački sudija Feliks Brih i poraz koji peče i četiri godine kasnije. Zbog svega što se desilo. Zbog načina na koji je došlo do njega. Pa i zbog tih momaka u švajcarskim dresovima koji su dali golove i onda ih proslavili onako kako su ih proslavili...

Izabrane vesti

Srbiji je Švajcarska veliki dužnik od tada. Kuglice su ih opet spojile u Kataru. Džaka i Šaćiri su i dalje tu. Kapiten i njegov zamenik. Švajcarski novinari u Dohi nam kažu da tu postoji rivalitet između njih dvojice iako su prijatelji od malena. Oba su želeli kapitensku traku. Dobio ju je Džaka.

Čak ni to što je Brazil u grupi nije uticalo na švajcarske kolege da odmah ne krenu sa pitanjima o meču od pre četiri godine i Šaćiriju i Džaki.

„Ovoga puta ćemo da uživamo. Prijatelji smo sa Fudbalskim savezom Srbije. Imamo dobre odnose i ne želimo da ih kvarimo. Ne želim nikakvu polemiku oko ovog meča. Znamo šta se desilo pre četiri godine u Rusiji. Ovo je sada drugačije i biće drugačije. Ovo su tri protivnika koji su nam prijatelji u svetu fudbala. Ne želim više da se bavim tim stvarima“, rekao je posle žreba predsednik FS Švajcarske Dominik Blan.

I selektor Murat Jakin spušta lepo i poziva da sve prođe u sportskom duhu i bez političkih provokacija.

„Nadam se da će taj meč protiv Srbije proći samo u znaku sporta. Granit Džaka i Džerdan Šaćiri su naučili svoje lekcije pre četiri godine u Kalinjingradu. Sada će mortati da se ponašaju kao i svi ostali. Igrači i mediji moraju da ohlade glave kako bi sve prošlo u najbolje radu“, rekao je Jakin novinarima u miks zoni.


tagovi

Murat JakinKatar2022Svetsko prvenstvo 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara