Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sve je kao pre dve godine: Salah ušao u istoriju, Liverpul sa Kerou Rouda krenuo u pohod na titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.08.21. | 20:10

Egipćanin petu uzastopnu sezonu pogodio u prvom kolu prvenstva - 3:0 (1:0)

Deža vi na Ostrvu. Scena kao od pre dve godine: prvo kolo Premijer lige, Liverpul na Norič, tada na Enfildu, ove subotnje večeri na Kerou Roudu. Identičan i ishod utakmice, nadaju se pristalice Redsa da će takav biti i završetak sezone (poslednja Liverpulova titula). Još jedna crta sa pomenutom utakmicom od pre dva leta - isti je i fudbaler poneo epitet igrača utakmice. Za one koji se sećaju tog meča, znaju o kome je reč. Sa golom i dve asistencije (tada imao asistenciju manje) Mohamed Salah je bio barjaktar pobede Redsa na otvaranju nove sezone na istoku Engleske - 3:0 (1:0). Golom kojim se pride upisao u istoriju engleskog fudbala, pošto je postao prvi igrač koji je u pet uzastopnih sezona pogađao mrežu rivala na otvaranju šampionata.

Nije bio raspucan kao Mančester Junajted, niti siguran u defanzivi kao Čelsi, ali je kao i najveći konkurenti u trci za trofej, Liverpul je šampionsku trku započeo trijumfalno. Koliki su realni dometi ekipe Jirgena Klopa pokazaće neke naredne utakmice (Čelsi u trećem kolu), jer Norič (izgubio osam uzastopnih utakmica na svom terenu od Liverpula) nije bio rival dostojan da ispita trenutnu moć Redsa.

Izabrane vesti

Nije ni domaćin doduše mogao da pokaže za šta je sve sposoban, pošto povrede nisu dozvolile nemačkom stručnjaku da izvede najjači sastav. Tijago Alkantara nedovoljno fizički spreman, Džordan Herdenson i Endrju Robertson povređeni, pride i Fabinjo na klupi, zbog čega je Nemac ključeve veznog reda poverio Džejmsu Milneru, Aleksu Okslejd-Čembrlenu i Nabiju Keiti - debitantski nastup upisao je i Cimikas - koji su po taktovima Klopovog gegenpresa sprečili Kanarince da se razmašu krilima i započinju akcije iz poslednje linije.

Međutim, teško da bi se ista pesma pevala da Salah nije imao svoje veče, kao ni doduše Egipćanin blagu naklonost sreće. Jer kod vodećeg gola Liverpula u 26. minutu, prilikom centaršuta Trenta Aleksander-Arnolda, nespretan prijem brzonogog krila pretvorio se u lucidno dodavanje između štopera Noriča za Dioga Žotu, koji se nije proslavio udarcem, ali je uspeo da savlada Tima Krula i stigne do svog desetog premijerligaškog gola u dresu Liverpula.

Fortuna je strani Liverpula bila i sredinom drugog poluvremena, kada je rezervista Roberto Firmino duplirao vođstvo domaćina. Pokušao je Sadio Mane sa distance, Grent Henli se isprečio, ali je lopta došla do Salaha, a Egipćanin nesebično iz prve zavrnuo za Brazilca.

I kao kruna odlične individualne partije i pogodak desetak minuta kasnije. Istorijski, pošto je njime petu uzastopnu sezonu u Premijer ligi otvorio golom. Protiv Vest Hema one sezone kada je stigao na Enfild, potom recke protiv Vest Hema, Lidsa i dva puta Noriča. A i način na koji ga je postigao dostojan je zvanja istorijskog. Sačekao je odbitak iz kornera na ivici šesnaesterca, namestio se na jaču, levu nogu, naciljao istoriju i - pogodio.


PREMIJER LIGA – 1. KOLO

Petak

Brentford - Arsenal 2:0 (1:0)

/Kanjos 22, Norgard 73/

Subota

Mančester Junajted - Lids 5:1 (1:0)

/Fernandes 30, 54, 60, Grinvud 52, Fred 69 - Ejling 48/

Barnli - Brajton 1:2 (1:0)

/Tarkovski 2 - Maupaj 73, Mekalister 78/

Čelsi - Kristal Palas 2:0 (2:0)

/Alonso 27, Pulišić 40/

Everton - Sautempton 3:1 (0:1)

/Rišarlison 47, Dukure 76, Kalvert-Luvin 81 - Armstrong 22/

Lester - Vulverhempton 1:0 (1:0)

/Vardi 41/

Votford - Aston Vila 3:2 (2:0)

/Denis 10, Sar 42, Ernandez 67 - Mekdžin 70, Ings 90+7 pen/

Norič - Liverpul 0:3 (0:1)

/Žota 26, Firmino 65, Salah 74/

Nedelja

15.00: (3,15) Njukasl (3,30) Vest Hem (2,30)

17.30: (5,20) Totenhem (3,70) Mančester Siti (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

LiverpulNoričNorič SitiPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara