Fero (©Rojters)
Fero (©Rojters)

Sve karte na titulu: Hajduk doveo štopera za kog je Benfika tražila 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 11:48

Osijeku ispred nosa

Nije možda u idealnom trenutku karijere, ali je svakako zvučno pojačanje za klub koji planira da ovog proleća prekine post bez titule dug već 16 godina. Hajduk je očigledno rešio da krene na sve ili ništa, pa je iz Benfike doveo Fransiska Reisa Fereira, poznatijeg kao Fera.

Reč je o momku koji je za prvi tim lisabonskih Orlova odigrao 67 utakmica, pa se leta 2019. dovodio u vezu čak i sa madridskim Realom. Tada je bio standardni štoper i u utakmicama Lige šampiona, ali u međuvremenu se karijera nije razvijala kako treba, pa iz ovog ugla izgledaju smešni zahtevi Portugalaca za obeštećenjem od 60.000.000 evra koje su tražili pozivajući se na izlaznu klauzulu od 100.000.000.

Izabrane vesti

Fero je zatim otišao na pozajmicu u Valensiju – sijaset je čudnih poslova bilo između ta dva kluba, pretpostavićemo posredstvom superagenta Žorža Mendeša – i tamo je: propao. Prvo težak period aklimatizacije, pa teška povreda, žestoka konkurencija po povratku u Lisabon. Stoga sada 24-godišnjem Portugalcu treba klub da oživi karijeru.

Prvi ga je hteo Osijek, na kraju ga je uzeo Hajduk. Fero je već sleteo na lekarske preglede u Split. Bilima je zaista potrebno pojačanje u odbrani, jer četvrto mesto na tabeli prvenstva Hrvatske – sa pet bodova zaostatka za Dinamom – prvenstveno su zasluga napadača Marka Livaje. Odbrana nije igrala na tom nivou.

Fero će stići na pozajmicu do kraja sezone, koja će se automatski produžiti na drugu ako se Hajduk plasira u Evropu. On je inače treće i svakako najzvučnije pojačanje Splićana ovog januara, nakon Lukasa Grgića i Dine Mikanovića. To bi mogla da promeni odluka Verone da pusti Nikolu Kalinića da se vrati na Poljud.


tagovi

Hajduk SplitZimski prelazni rok 2022Fero

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara