Markus Rašford (©Reuters)
Markus Rašford (©Reuters)

Svet se ponovo obrušio na Ten Haga, ali nije jedini: Rašford i Marsijal kao amateri

Vreme čitanja: 4min | ned. 03.12.23. | 03:21

Holanđanin se ponovo našao u nemilosti besnih pristalica, mada je jasno da nije (jedini) krivac

Bilo je lepo, dok je trajalo. Tri pobede u prvenstvu, u sve tri bez primljenog gola na trenutak su zapalile kod navijača iskru nade da bolji dani dolaze i nakratko se nisu samo ređale kritike. Ludost Andrea Onane i remi u Istanbulu (3:3) najavili su ono što se desilo na Sent Džejms Parku - Mančester Junajted je poražen i sada se sve vraća na staro - svet se ponovo obrušio na Erika Ten Haga.

Golobradi Entoni Gordon je posle Čelsija presudio i Junajtedu, u utakmici koja je samo još jednom pokazala da u svlačionici Crvenih đavola i dalje ima previše truleži koje se Holanđanin još nije rešio. Dok se navijači kojima je muka da gledaju ovakav Junajted ponovo utrkuju ko će ozbiljnijim kritikama da "počasti" Ten Haga, nisu ispod radara prošle gotovo amaterske partije Antonija Marsijala i pogotovo Markusa Rašforda.

Izabrane vesti

Televizijske kamere uhvatile su Ten Haga i Marsijala u žustroj raspravi nekoliko puta tokom utakmice, a najveće nezadovoljstvo trener Junajteda pokazao je kada je Francuz odbio da se vrati i pomogne odbrani, što je umalo rezultiralo golom Migela Almirona. Marsijalu se kritike nadređenog nisu naročito dopale, pa je čak snimljen kako nervozno odmahuje rukom na komentare kraj aut linije. Sve je rezultiralo njegovim izlaskom iz igre u 61. minutu za Rasmusa Hojlunda, kada je Ten Hag pokušavao da spasi što se spasiti može. Marsijal je susret završio bez udarca ka golu i samo 18 dodira sa loptom!? Kockao se Ten Hag sa njim u napadu i izgubio...

Ništa bolji nije bio ni Markus Rašford. Iako se nedavno pomirio sa dugogodišnjom partnerkom Lusijom što je dosad tradicionalno značilo drastičan skok u njegovoj igri, engleski reprezentativac odigrao je kriminalno loše, a njegov govor tela jasno pokazuje da je daleko od bilo kakve forme i da u ovom trenutku nema šta da traži u prvoj postavi Junajteda.

Rašford ne samo da nije uputio šut ka golu, za 61 minut na terenu napravio je samo jedan dobar dribling, a nijednom nije uspeo da napadne po boku, niti da uputi precizan centaršut! Imao je tek 22 dodira sa loptom, s tim da nijednom nije uradio ništa pametno. Entoni Gordon i Tino Livramento su pravili velike probleme Junajtedu po Rašfordovoj strani, a njega nije bilo nigde u odrađivanju defanzivnih zadataka.

Čak je i Ten Hag posle utakmice bio upitan šta se dešava sa Rašfordom, na šta je on rekao:

"Pričaću sa njim, ne sa medijima. Markus ulaže dosta u sebe. Podržavamo ga i verujem da će se vratiti u formu. Ponavljam se, radi mnogo i investira mnogo, vratiće se bolji".

Ten Hagove reči možda jesu nekog uverile u to što je rekao, ne i nekadašnjeg engleskog reprezentativca Džermejna Dženasa koji je osuo paljbu po Markusu Rašfordu.

"Jako slabo, njegov govor tela je bio šokantno loš kroz ceo meč. Previše je bilo takvih momenata, u kojima on samo baca ruke (u znak nemoći). Gotovo kao da šalje treneru poruku da ne želi da igra. Kriminalno je da svoj tim stavljaš u takvu poziciju, da trpi toliki pritisak zato što ti nećeš da radiš svoj posao", rekao je Dženas.

Sa njim je saglasan bio i Junajtedov velikan Pol Skols.

"Rašford je svojom igrom uradio više lošeg, nego dobrog za tim. Ne znam zašto ga je iznenadila odluka trenera da ga zameni. Zašto se čudi? Zašto bi ostajao na terenu. Markus je prošle godine bio briljantan, u to nema sumnje. Ali, kada se šetkaš po terenu i ponašaš kao on sad, to nikako nije dobro za tim. On je jedan od iskusnijih u timu, neko na koga bi trebalo drugi da se ugledaju".

Skols se nije zadržao samo na kritikama ka Rašfordu, već je igru celog tima okarakterisao kao - užasnom.

"Igraju jako loše. Previše je lenjih igrača u timu, od toga ne može da se pobegne. Pre svega ovaj tim mora mnogo da radi. Pogledajte Njukaslove igrače, koji uživaju u fudbalu, jure preko oba boka i iskreno mi je bilo žao Junajtedovih bekova".

Na kraju, navijači su se okomili i na Harija Megvajera zato što je tokom poslednjih dvadesetak minuta odugovlačio vreme!? Nikom nije bilo jasno šta stasiti Englez radi s vremena na vreme, zato ovaj Junajted i izgleda ovako...



tagovi

Antoni MarsijalMarkus RašfordErik ten HagMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara