Sveta Marković na radaru, Trabzon hoće da ga pozajmi, pa kupi u junu

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.01.20. | 13:42

Pominju se još tri turska kluba

Iako je ove sedmice debitovao za Olimpijakos, mogao bi Svetozar Marković tokom januarskog prelaznog roka da promeni sredinu. Činjenica da nije u prvom planu kod trenera Pedra Martinsa i da su mu kao mladom igraču potrebni minuti na terenu, a ne na klupi, dovela je do toga da se razmišlja o privremenom rastanku sa grčkim velikanom, a najkonkretiji poziv stigao je iz Turske.

Trabzon je stavio mladog reprezentativca Srbije na listu želja i planira da ga angažuje kako bi proširio rotaciju pred nastavak prvenstva. Klub iz istoimenog grada na obalama Crnog mora trenutno se nalazi u zoni Lige šampiona i smatra da mu je potreban što jači kadar kako bi se sa alama poput Fenerbahčea, Bešiktaša i još jednog istanbulskog tima, Bašahšehira, rvao za drugo mesto na tabeli, koje vodi u kvalifikacije za elitno evropsko takmičenje. Prema saznanjima turksog Fanatika, Trabzon bi najpre da pozajmi Markovića, a da se u papire unese klauzula po kojoj bi na kraju sezone, zavisno od igara 20-godišnjeg momka iz Bijeljine, otkupio njegov ugovor od Olimpijakosa.

Izabrane vesti

U toj misiji imaće konkurenciju, jer isti izvor navodi kako angažman Svete razmatraju još tri turska kluba: Malatija, Kajzeri i Konja.

Marković je prošlog leta napustio Partizan i otisnuo se na stadion „Karaiskakis“ u transferu vrednom 1.500.000 evra. Potpisao je ugovor na pet godina, međutim, nije uspeo da se probije do prvog tima, pa je debi dočekao tek pre četiri dana u kup utakmici sa trećeligašem Kalamatom, kad je ušao u drugom poluvremenu. U međuvremenu je formu održavao za Olimpijakosovu ekipu do 19 godina starosti.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara