Svetozar Marković (Star sport)
Svetozar Marković (Star sport)

Sveta Marković odbio i drugu ponudu ove zime

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.01.24. | 12:23

Posle Rusa rekao je „ne“ i Slovacima

Otišli su Mihajlo Ilić (Bolonja) i Kristijan Belić (AZ Alkmar), ali izgleda da se Svetozaru Markoviću ne ide iz Partizana. Želi da završi posao započet prošlog leta i eventualnim peharom se oprosti od crno-belih.

Zato je tokom januarskog prelaznog roka odbio već dve ponude. Prva je bila iz Baltike, pošto je procenio da nema smisla igrati Premijer ligu Rusije, kad je kvalitet tamošnjeg takmičenja drastično opao u poslednje dve godine usled sankcija UEFA, dok je druga došla iz Bratislave. Adresirao ju je Slovan, za koji već brani nekadašnji golman Crvene zvezde Milan Borjan, a u napadu je do pre nekoliko dana bio Aleksandar Čavrić (u međuvremenu otišao u Japan), međutim, ni to nije bio dovoljan signal Markoviću da se otisne u novu sredinu. Onu koja redovno generiše trofeje, pošto je pet puta uzastopno prvak države i aktuelni je lider sa sedam bodova više od Žiline.

Izabrane vesti

Prema pisanju Telegrafa, Slovan je želeo na račun Partizana da prebaci 1.200.000 evra na ime obeštećenja za Markovića, ali su igrač i čelnici kluba procenili da to nije dovoljno, niti se Sveti išlo iz Beograda. Uz napomenu da bi zapravo samo polovina tog novca završila u kasi kluba iz Humske, preostalih 600.000 evra dobio bi Olimpijakos, prethodni Markovićev klub, pošto je takav dogovor napravljen kad je ovaj drugi put stigao iz Atine.

Prethodno je Baltika nudila čak i veći iznos. Konkretno, 1.500.000 evra, ali Marković ostaje crno-beli. Zasad.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024TransferiSvetozar MarkovićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara