Svetski prvaci otkrili karte: Dešan izabrao 25 igrača za Katar!

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.11.22. | 20:35

Žiru, Varan i Kimpembe se našli na spisku; Mandanda umesto Menjana; Klaus najveći "gubitnik"

Svetski prvaci su otkrili karte. Selektor Francuske Didije Dešan saopštio je definitivan spisak igrača koji će putovati u Katar i mada na njemu nema prevelikih iznenađenja, pažnju privlači dužina liste. Nekadašnji trener Monaka, Juventusa i Marselja nije iskoristio puno pravo da povede 26 igrača, već u odbranu Boginje kreće sa 25 fudbalera! Čudna odluka imajući u vidu povrede koje se svakim novim danom samo gomilaju...

Uostalom, iz istog razloga je veliki broj francuskih reprezentativaca visio do poslednjeg trenutka. Rafael Varan, Žil Kunde, Lukas Ernandez, Presnel Kimpembe... Praktično pola odbrane je do nedavno bilo pod znakom pitanja, ali je Dešan odlučio da rizikuje i povede svu četvoricu pomenutih štopera. Za razliku od njih, Majk Menjan nije bio te sreće. Golman Milana je sredinom oktobra obnovio povredu lista leve noge i očigledno nije uspeo da se oporavi na vreme, te je umesto njega u voz uskočio - Stiv Mandanda. Jedno od retkih iznenađenja na spisku imajući u vidu da golman Rena pune dve godine nije odigrao utakmicu za Trikolore.

Izabrane vesti

Najveći gubitnik, makar je tako označen u francuskim medijima, je Žonatan Klaus. Desni bočni Marselja dobio je poziv za svako od prethodna tri okupljanja, ali se nije našao na konačnom spisku, te se pretpostavlja da će pored Benžamena Pavara u opticaju za poziciju kraj desne aut-linije biti Žil Kunde.

Kada je reč o veznom redu, još krajem oktobra znalo se da Dešan neće moći da računa na Ngoloa Kantea i Pola Pogbu, vezivno tkivo sa prethodnog Mundijala, zbog čega je fudbalska javnost ustala na noge kada je RMC Sport sat vremena pre zvaničnog objavljivanja spiska izašao sa informacijom da selektor u Katar nije pozvao Eduarda Kamavingu. Ipak, drugi francuski mediji ubrzo su demantovali tu vest, da bi potom sam Dešan otklonio sve sumnje po pitanju veznog fudbalera Reala.

U napadu je sve bilo prema očekivanjima. Na spisku su se našla sedmorica napadača koje su francuski mediji i najavili, mada pojedini listovi podsećaju na Dešanovu izjavu iz maja ove godine kada je rekao da "ne vidi kako Olivije Žiru i Karim Benzema mogu da sarađuju u nacionalnom timu". Izgleda da se predomislio.

Kada je reč o igračima koji su pre četiri godine doneli Francuskoj titulu prvaka sveta, na spisku nema 11 od 23. Kante, Pogba i Korentan Toliso su povređeni, dok Toma Lemar, Blez Matuidi, Benžamen Mendi, Stiven Nzonzi, Adil Rami, Đibril Sidibe, Samjuel Umtiti i Florijan Tovan nisu pozvani.

GOLMANI: Igo Ljoris (Totenhem), Alfons Areola (Vest Hem), Stiv Mandanda (Ren)

ODBRANA: Dajo Upamekano (Bajern), Rafael Varan (Mančester junajted), Presnel Kimpembe (PSŽ), Ibrahima Konate (Liverpul), Vilijam Saliba (Arsenal), Benžamen Pavar (Bajern), Žil Kunde (Barselona), Lukas Ernandez (Bajern), Teo Ernandez (Milan)

VEZNI RED: Jusuf Fofana (Monako), Mateo Genduzi (Marselj), Adrijen Rabio (Juventus), Oreljen Čuameni (Real Madrid), Eduardo Kamavinga (Real Madrid), Žordan Veretu (Marselj)

NAPAD: Karim Benzema (Real Madrid), Kingsli Koman (Bajern), Usman Dembele (Barselona), Olivije Žiru (Milan), Antoan Grizman (Atletiko Madrid), Kilijan Mbape (PSŽ), Kristofer Nkunku (Lajpcig)



tagovi

Katar2022Fudbalska reprezentacija FrancuskeDidije Dešan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara