Foto: AFP
Foto: AFP

Svi mu dođu po piće: Heroj Perez branio kao pravi golman, River sa ukupno 11 igrača tukao Santa Fe (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.05.21. | 03:51

Meč koji će mnogima dugo, dugo ostati urezan u pamćenje...

Ne viđa se često da se u ozbiljnim i važnim utakmicama na golu od prvog minuta nađe neko ko po „struci“ nije golman. Već fudbaler sredine terena. Ali, sa koronom su došle mnoge čudne stvari, pa je zbog cele situacije u River Plejtu, vezista Enco Perez stao među stative na utakmici protiv Independijente Santa Fea u Kopa Libertadores. Hrabar potez iskusnog Argentinca, koji sada u CV može da doda i „golman po potrebi“. Obukao je fluorescentni dres i branio kao pravi golman u pobedi Rivera od 2:1 (2:0). Herojski čin koji je pobrao mnoge simpatije. Neće mu ovo zaboraviti navijači Rivera.

Nameštao je živi zid, imao intervencije, komandovao odbranom i odradio posao za River koji je ovaj meč igrao sa 11 igrača, bez izmena. Naravno, sve prouzrokovano virusom korona.

Izabrane vesti

Posle meča sa Bokom Juniors, korona se proširila u svlačionici Rivera, pa je čak 20 igrača inficirano. U takvoj situaciji, a bez mogućnosti da uvede u tim golmane iz omaldinskog pogona, Perez je bio izbor za golmana. Neko je morao... Dodatno svemu dodaje na intrigantnosti i zanimljivosti činjenica da je Perez nedovoljno oporavljen stao na gol Rivera.

I odlično je obavio posao! Umalo da upiše meč bez primljenog gola. Na kraju je zasluženo izglasan za igrača utakmice.

Cela situacija kao da je zbila redove kod igrača Rivera, izašli su Galjardovi ratnici sa nožem među zubima, skoro pa spremni da daju život samo da Santa Fe ne stigne do ranjivog Pereza koji se nalazio među stativama. Potpuno drugačija utakmica od bilo kojh koje je većina igrača na terenu igrala u životu.

I ne samo da se River dobro branio u prvom poluvremenu, već je od prvog minuta probao da napadne, pa su se igrači u crveno-belom rastrčali kao besni psi i već posle šest minuta dali dva gola!

Prvom golu u 3. minutu prethodila je velika greška odbrane, pa je posle svega Anđileri bio precizan na praznu mrežu, dok jeu 6. minutu Alvarez pokazao zavidno fudbalsko znanje i zakucao je loptu u mrežu za veliku prednost Rivera praktično iz svlačionice. Koliko se samo radovao Galjardo, što je i razumljivo s obzirom na celu situaciju.

Pokušavao je Santa Fe i udarcima sa distance, naravno znajući na slabost Rivera po pitanju golmana, ali to gostima nije davalo rezultat.

U nastavku je Indepedijente krenuo agresivnije, a kako je koji minut odmicao kod Rivera je nastupao sve veći umor, ali Galjardo nije imao nikoga da uvede u igru.

Objektivno je bilo samo pitanje momenta kada će Perez da kapitulira i to se dogodilou 73. minutu, Arijas je proigrao Osorija, a Enco tu realno nije mogao ništa. Nije se ni bacio, jednostavno se u toj situaciji videlo da mu golmanska pozicija nije baš toliko bliska.

Trener gostiju, Rivera Roa, često je bio u krupnom planu, nije mu bilo jasno kako njegovi igrači ne mogu da nadigraju ovako desetkovanog protivnika, čak se ni kod gola nije mnogo radovao.

River je uspeo da završi meč sa 11 igrača, niko se nije povredio, a da jeste, to bi ujedno značilo i igrača manje za domaćina. Sa ovom pobedom River je sačuvao šanse za prvo mesto u grupi.

Na kraju trijumf Rivera u meču kakav verovatno godinama nije viđen. Nema sumnje u to da je Perez heroj utakmice. Samim tim što je izašao u golmanskom dresu. Neće mu ovo navijači nikada zaboraviti. Pamtiće se ova utakmica dugo, baš zbog Pereza.

KOPA LIBERTADORES

Grupa D

Četvrtak

River Plejt - Santa Fe 2:1 (2:0)

/Anđileri 3, Alvarez 6 - Osorio 73/


Sporting Kristal - Rentistas 2:0 (1:0)

/Hogberg 41, Tavara 67/

Velez Sarsfeld - Kalera 2:1 (2:1)

/Taragona 2, Almada 39 - Vargas 5/

Sero Portenjo - Atletiko MG 0:1 (0:0)

/Keno 90+2/

Flamengo - LDU Kito 2:2 (1:1)

/Pedro 32, Enrike 88 - Gera 35, Žulio 60/

Amerika De Kali - La Gvaira 3:1 (1:1)

/Ramos 21, 72, Moreno - Ortiz 30/

Tahira - Olvejz Redi 7:2 (4:0)

/Gondola 12, 46, Kova 24, Čakon 37, Gomez 44, Kovea 61, Angarita 74 - Vander 55, Moskera 68pen/


tagovi

Kopa LibertadoresEnco PerezRiver Plejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara