Rudi Garsija (© Reuters)
Rudi Garsija (© Reuters)

Svilen gajtan je spreman: Kako ADL podržava Garsiju, tako je bodrio i Ančelotija, pa ga smenio

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 13:03

U Napoliju već imaju alternativu ako se situacija ne popravi

Svi su protiv Rudija Garsije, samo ga Aurelio de Laurentis podržava. A to baš i nije neka garancija, jer gazda Napolija je u prošlosti umeo da napravi manevar i smeni trenera pošto bi javno stao uz njega.

Zato su u Italiji uvereni da prvi čovek šampiona države sprema svilen gajtan francuskom stručnjaku, pod uslovom da Garsija ne popravi situaciju i međuljudske odnose u ekipi koja je u teškoj poziciji posle otvaranja sezone i ne deluje ni izbliza atraktivno i moćno kao lane kad je u dahu osvojio Seriju A posle duže od tri decenije čekanja. Na sve to, Hviča Kvarachelija je u izgubljen u tunelu očekivanja da ponovi prethodnu sezonu, a Viktor Osimen se suprotstavio treneru prilikom izmene u na Dal Ari. Zato se Rudi Garsija sad nalazi na prekretnici i maltene je pred njim ultimatum da popravi igru i rezultate u naredne četiri utakmice, pose kojih sledi oktobarska pauza zbog obaveza državnih timova.

Izabrane vesti

Ako je nešto povoljno u rasporedu onda je to činjenica da Napoli tri utakmice igra na stadionu „Dijego Armando Maradona“. U prevenstvu sa Udinezeom i Fjorentinom, te u Ligi šampiona sa Real Madridom, dok gostuje Lećeu. Jasno je da će De Laurentis ocenjivati izdanja na svim mečevima, posebno u elitnom takmičenju kad će se na jug Italije vratiti Karlo Ančeloti, bivši trener Napolija, a sada španskog giganta.

Upravo je Ančeloti u zimu 2019. smenjen sa pozicije šefa stručnog štaba Napolija. Između ostalog zbog kiksa protiv Bolonje, iako je kasnije odigrao 1:1 na Friuliju i dobio Genk na zatvaranju grupne faze Lige šampiona. Tad ga je De Laurentis „podržao“, a sličnu poruku uputio i Garsiji pre neko veče:

„Čestitam svima na izdanju u Bolonji“.

Mnogi ove reči De Laurentisa tumače kao nagoveštaj smene Rudija Garsije i ako do nje dođe zamena je već spremna. Napoli je naciljao Igora Tudora, koji je minule sezone donekle doveo u red Marselj i sa njim izborio plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, iako je trpeo otpor svlačionice i trbine. Tudor važi za prekog čoveka, ali trenera koji je u stanju da zavede red, što je, promenjivog učinka, pokušavao u PAOK-u, Galatasaraju, Udinezeu, Hajduku i Veroni.

Mada, možda je Napolitancima potreban neko ko će ih razumeti i biti jednako „lud“ kao oni.


tagovi

Rudi GarsijaNapoliIgor TudorSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara