Džejdon Sančo (©Reuters)
Džejdon Sančo (©Reuters)

Svlačionica moli Džejdona Sanča: Izvini se ili idi

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 11:45

A kako izvinjenja nema...

Ne tako davno važio je za jednu od nadolazećih zvezda svetskog fudbala. Beležio redovno dvocifren broj golova i asistencija u dresu Borusije Dortmund. Ali otkako je jula 2021. Mančester junajted izdvojio celih 85.000.000 evra za njegov transfer, Džejdon Sančo je, narodski rečeno, propao kao žeton. Toliko da sada već i njegovi saigrači sa Olf Traforda urgiraju ne bi li ga ubedili da spusti nos i izvini se Eriku ten Hagu.

Ili ako neće – onda neka ide. Već u januaru. Ako neko bude hteo da ga kupi. Junajted traži 60.000.000 evra, a ono što Sančo prikazuje poslednjih godina ne vredi ni izbliza tolike pare. Posebno što je ove sezone odirao svega 76 minuta, dok još od početka septembra i ne trenira sa ekipom.

Izabrane vesti

Razlog je prepirka sa šefom struke. Ten Hag je posle poraza u derbiju sa Arsenalom (1:3) rekao da Sančo nije bio u protokolu zato što na treninzima nije bio dovoljno dobar da bi bio u timu. Prednost je tada dao letnjim pojačanjima Rasmusu Hejlundu, Alehandru Garnaču i Fakundu Pelistriju. Sančo je pobesneo, ne toliko zbog toga što je meč gledao sa tribina koliko zbog Ten Hagove tvrdnje da na treninzima ne zadovoljava standarde.

Molim vas ne verujte svemu što pročitate. Neću dozvoliti da ljudi o meni govore potpune neistine. Na treninzima sam se prošle nedelje ponašao veoma dobro. I verujem da postoje drugi razlozi za ovo, ali o njima neću. Već dugo sam žrtveni jarac, to nije pravedno“, napisao je Sančo.

Spekulisalo se tada da je Sanču zasmetalo to što se Antoniju, Ten Hagovom pojačanju iz Ajaksa, tolerišu loše utakmice u seriji. Ali reakciju trenera morao je da očekuje. Ten Hag ga je sklonio, zabranio mu čak da dolazi u trening centar Karington. Niti trenira sa ekipom, niti sme da jede sa saigračima.

Oni su sada apelovali na Sanča da spusti loptu i izvini se šefu. Ali kako tog izvinjenja nema evo već mesec i po dana, veliko je pitanje hoće li ga biti. Drugo veliko pitanje je hoće li biti i kluba spremnog da plati traženih 60.000.000 evra. Nemački mediji su već pisali da u Dortmundu o toj sumi i ne razmišljaju, a da bi dobro analizirali da li im je Sančo potreban i za mnogo manje pare. U Borusiji dobro znaju koliko je njegov karakter nezgodan. Uspeli su jednom da ga zauzdaju, ni sami nisu sigurni da žele opet da se hvataju u koštac sa tim problemom.

Dok se stvar ne reši, Sančo će i dalje da trenira sa Junajtedovom U18 ekipom. I samo da polako i sigurno postaje sve gori.


tagovi

Džejdon SančoErik ten Hag

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara