(©AFP)
(©AFP)

Tadić i Brobi su Ajaksova dobitna kombinacija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 22:56

Kopljanici su teškom mukom slomili otpor žilavog Viljema -3:1

Tandem Dušan Tadić - Brajan Brobi pronašao je odgovro za sve Ajaksove probleme. Nije sve bilo glatko, propisno je Viljem namučio Kopljanike, opirao se kao retko ko, pa je Ten Hag morao da posegne za rešenjima sa klupe. Čuvao je Tadića i Brobija, uveo ih kada više nije imao izbora i tek tada je mogao da nakrivi kapu.

Ajaks je mašina za postizanje golova, ali i on ima crne dane. Takav je bio ovaj danas. Mučili su se Kopljanici na Johan Krojf areni, granatirali su gol Viljema, kampovali u kaznenom prostoru gostiju, ali jednostavno nije išlo. Sve je vodilo ka prosipanju bodova, a onda je rezervista Brajan Brobi utrčao na teren i postigao gol. Ono što nije polazilo za nogom njegovim znatno iskusnijim saigračima jeste talentovanom napadaču.

Izabrane vesti

Jorn Brondel bio bi glavni krivac da je Ajaks ostao bez celog plena. Belgijski čuvar mreže bravuroznim intervencijama ubijao je samopouzdanje domaćina. Činio je čuda na golu Viljema, bio je ovo njegov dan. Viljem se nije ustručavao da napadne Kopljanike, nije zazirao od moćnog Ajaksa.

Devi Klasen otključao je Viljem u 51. minutu. U tom trenutku delovalo je da tim iz Amsterdama ništa neće moći da zaustavi da dođe do trijumfa. Majstorski je Klasen odreagovao, namestio je sebi loptu i makazicama je sproveo u mrežu.


Ipak, Viljem nije planirao da položi oružje bez borbe. Vangelis Pavlidis neutralisao je vođstvo domaćina i doveo Kopljanike u nezavidnu situaciju. Nije bilo prijatno po igrače Ajaksa, vreme je izmicalo, a Viljem je na svaki njihov napad imao odgovor. I verovatno ne bi bilo nove promene rezultata da Brajan Bobi nije ušao u igru, prodrmao Ajaks i uneo pometnju u redove gostije.

Napravili su Brobi i Tadić dar-mar. Dobio je Srbin saigrača sa kojim će da sruši otpor gostiju. Savršeno su se razumeli i dopunjavali na terenu. Samo minut po ulasku na teren Brobi je matirao Brondela na asistenciju Tadića, a zatim mu je uzvratio. Nije želeo da ostane dužan.


EREDIVIZIJA - 19. KOLO

Utorak

Zvole - Herakles 2:2 (0:2)

/Vura 50, Gočanejhad 73 - Šufs 1, Burgzorg 45+2/

Emen - PSV 0:1 (0:0)

/Mauro Žunior 81, Zahavi 88/

Groningen - Den Hag 3:0 (2:0)

/Lungvist 18, Larsen 43, Da Kruz 69/

Sreda

AZ Alkmar - Utreht 0:1 (0:0)

/Vad de Strek 69/

Venlo - Vitese 4:1 (3:0)

/Đakomakis 16, 28, 43, 79 - Broha 60/

RKC Valvijk - Fortuna Sitard 1:2 (0:0)

/Min 84 - Sontjesn 54, Semedo 63/

Herenven - Fajenord 3:0 (2:0)

/Verman 28, Bohimevič 30, Van Bergen 50/

Četvrtak

Sparta - Tvente 0:0

Ajaks - Viljem II 3:1 (0:0)

/Klasen 51, Brobi 83, Tadić 87 - Pavlidis 62/



tagovi

Holandija 1Viljem IIAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara