Navijačima Napolija ništa nije jasno
Navijačima Napolija ništa nije jasno

Taj ludi Aurelio De Laurentis: Predsedniče, mi bismo da osvajamo? Idi onda navijaj za Juventus!

Vreme čitanja: 2min | ned. 22.07.18. | 15:32

Jedinstven je tip taj predsednik Napolija

Navijači čekaju Santjaga Arijasa, a Aurelio de Laurentis obilazi Napulj i osluškuje glas naroda. Sasluša, ume i da odbrusi. Pa je tako tokom današnjeg potpisivanja autograma nasmejao celu Italiju u razgovoru sa navijačima Napolija.

Prvo pitanje pomalo bezobrazno: da li filmski magnat razmišlja o prodaji kluba kineskim investitorima koji u Italiji posle fijaska sa Milanom, najblaže rečeno, nisu baš omiljeni?
Ko sanja – ne živi. Samo vi sanjajte, ali jednom ćete se probuditi. Vi Napolitanci zaista zaslužujete da prodam klub Kinezima. Ali dok sam živ Napoli će biti uz mene“, uzvratio je De Laurentis, samo da bi ga sačekalo sledeće pitanje.

Izabrane vesti

Ili bolje reći konstatacija: “Ali, predsedniče, mi želimo da osvojimo nešto“, dobacio je jedan navijač. Sigurno nije očekivao ovakav odgovor De Laurentisa.
Idi onda navijaj za Juventus“.

Prvi čovek Napolitanaca je takođe rekao da bi navijači, ako žele više uspeha, morali i više da troše na klub i procenio da bi sezonska ulaznica trebalo da košta “10 puta skuplje od obične“, jer vas onda na stadionu čeka baš vaše mesto?! Zamerio je navijačima što San Paolo nije uvek pun.

Govoreći o pojačanjima rekao je da nema šanse da vrati Edinsona Kavanija, jer Pari Sen Žermen za njega traži 58.000.000 evra, dok ga je De Laurentis prodao za 63.000.000 i sada mu ne pada na pamet da Francuzima omogućava da isplate investiciju. Negirao je da sa Romom sprema trampu Alesandro Florenci za Lorenca Insinjea, da su netačne i vesti o kupovini Alvara Morate, Lukasa Dinja (tvrdi da će Fauzi Gulam ostati u Napulju), pa i preskupog Rodriga, osim ako Karlo Ančeloti ne pristane da proda trojicu od osam ofanzivaca koje ime kako bi finansirao aktiviranje klauzule od 50.000.000 evra za slobodu napadača Valensije.

Priznaje da će o Mateu Darmijanu razmisliti, da su mu kolege iz Fjorentine kategorički rekle da Federiko Kjeza nije na prodaju, dodaje i da nije još završen transfer Arijasa iz PSV-a. Mediji na Apeninima su pisali da je sve gotovo, da će na ime obeštećenja za prošle sezone najboljeg igrača Eredivizije PSV-u pripasti 11.500.000 evra, a da će Santjago Arijas dobiti petogodišnji ugovor vredan 1.600.000 po sezoni.

Holandski mediji su, međutim, oprezniji: navode da je Arijas dobio dozvolu da otputuje u Napulj na pregovore o sopstvenim uslovima, ali ističu da PSV smatra da je pomenutih 11.500.000 evra malo za dogovor.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Aurelio De Laurentis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara