Taj se neće smiriti dok ne postane prvak Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.08.20. | 22:56

Robert Levandovski sam eliminisao Čelsi sa tri gola i četiri asistencije

Neka se spremi Barselona i neka Boga moli da se ne ponovi proleće 2013. kad joj je četa Jupa Hajnkensa spakovala sedam komada u dve utakmice. Za šest dana u Lisabonu igraće se samo jedna i mada nije zahvalno prišiti bilo kome ulogu favorita kad se sudaraju giganti, Bajern deluje baš moćno. Ni pauza od skoro mesec dana bez takmičarskog fudbala ništa mu ne može, opet je pregazio Čelsi i posle 3:0 u Londonu opet bio raspucan - 4:1.

U igri bavarskog giganta sve je moćno i brutalno. Ne samo da Englezi nisu imali šta da traže u Minhenu, nego deluje da su izabranici Hansija Flika dodatno uterali strah u kosti konkurenciji pred završnicu Lige šampiona u Lisabonu.

Izabrane vesti

Uz poruku Kataloncima, kasnije i ostalim učesnicima bobre za ušatog pehara: Robert Levandovski ne n-e-z-a-u-s-t-a-v-lj-i-v! Dva gola je dao Poljak, podelio dve asistencije (Ivanu Perišiću i Korentanu Tolisou), a kad se zna da je u februaru namestio dva komada Seržu Gnabriju i pogodio mrežu ispada da je sam eliminisao Plavce. Od sedam golova nemačkog prvaka zaslužan je za svih sedam.

Razume se, prvo je ime Lige šampiona ove sezone. Najbolji napadač sveta u ovom trenutku dao je 13 golova, pokraj imena ima četiri asistencije i bio je precizan na svakoj utakmici ove sezone u elitnom takmičenju. Idemo dalje: kao da je želeo odgovori na eksploziju Čira Imobilea u finišu Serije A i činjenicu da mu je napadač Lacija „oteo“ Zlatnu kopačku Evrope. Toliko je Leva bio motivisan da je postigao 52. i 53. gol u svim takmičenjima ove sezone. Zastrašujuće.

Deluje da se neće smiriti dok ne podigne trofej Lige šampiona. Jedini koji mu nedostaje u klupskoj karijeri?

Hansi Flik mora biti zadovoljan što Bajern i četiri sedmice posle finala Kupa Nemačke igra atraktivan i efikasan fudbal, brine ga povreda Džeroma Boatenga (izašao zbog bola u kolenu), a raduje povratak na teren Niklasa Zilea (prvi put od oktobra prošle godine), kao i konačno nešto valjano da uradi Odrioziola otkako je stigao iz Reala (namestio gol Levandovskom).

S druge strane, Frenk Lampard je ostao dosledan forsiranju talenata. Njegov Čelsi je prvi engleski predstavnik koji je u startnih 11 na meču nokaut faze Lige šampiona imao trojicu igrača mlađih od 21 godine. Samo što se s njima čuda ne dešavaju. Možda naredne sezone bude bolje, pošto su već stigli Hakim Zijeh i Timo Verner, a trebalo bi i Kaj Haverc. Onda možda može i da namuči Bajern. Ovako, ostaje mu samo da mu poželi srećan put u Lisabon i napad na evropsku krunu.

----------------------------------------------------------------

OSMINA FINALA LIGE ŠAMPIONA, REVANŠ MEČ

BAJERN – ČELSI 4:1 (2:1), prvi meč 3:0

/Levandovski 10, 84, Perišić 24, Toliso 76 – Ejbraham 44/

Minhen

Stadion: Alijanc arena

Sudija: Oliviju Hategan (Rumunija)

Žuti kartoni: Kabaljero, Emerson (Čelsi)

Bajern: Nojer – Kimih (od 71. Odriozola), Boateng (od 63. Zile), Alaba, Dejvis – Gorecka, Alkantara (od 71. Toliso) – Gnabri (od 81. Martinez), Miler, Perišić (od 64. Kutinjo) – Levandovski. Trener: Hanski Flik.

Čelsi: Kabaljero – Džejms, Kristensen, Zuma, Emerson – Barkli, Kante, Kovačić – Hadson Odoi, Manut, Ejbraham (od 81. Žiru). Trener: Frenk Lampard.


tagovi

Robert Levandovski

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara