Foto:
Foto:

Tako to radi mašina za pravljenje para: Šlager ispod cene u Lajpcigu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.06.22. | 17:09

Kao zamena za Konrada Lajmera ili njegov parnjak?

Već godinama unazad Lajcpig čitavoj fudbalskoj Evropi služi kao primer zdravog poslovanja. Kakva je zapravo mašina za pravljenje para najbolje se videlo pokazao je prodajama Ibrahima Konatea i Dajoa Upamekana prošlog leta, Tima Vernera pre dve godine ili možda najbolje kada je pre četiri leta za Nabija Keitu od Liverpula izvukao 60.000.000 evra. A na primeru poslednjeg pojačanja pokazao je da i te kako ume da napravi ulazni transfer.

Ksaver Šlager zvanično je stigao na Red Bul Arenu iz Volfzburga u transferu vrednom 12.000.000 evra. Austrijanac je potpisao četvorogidišnji ugovor sa Lajpcigom, a Bikovi dobili pojačanje znatno ispod cene, pošto je Šlagerova vrednost procenjena na gotovo dva i po puta više (27.000.000) od onoga što je plaćen.

Izabrane vesti

Ipak, ušao je u poslednju godinu ugovora, a kako nije bilo naznaka da će nastaviti saradnju sa klubom, Volfzburg je morao da ga proda ovog leta ne bi li idućeg ostao bez obeštećenja. Imao je Šlager u ugovoru i otkupnu klauzulu postavljenu na 50.000.000 evra, ali je bilo jasno svima na Volksfagen Areni da neće dobiti ni izbliza toliko.

Isprva se spekulisalo da će Šlager biti zamena za Konrada Lajmera na kojeg je Bajern bacio oko, međutim, nemački mediji pišu da je angažman 24-godišnjeg Austrijanca stigao kao odgovor na glasine o mogućim odlascima Tajlera Adamsa (navodno Sevilja) i Amadua Haidare.

Šlager je prošle sezone gotovo pet meseci bio van terena zbog kidanja ligamenta, ali se krajem maja oporavio i počeo svaku od poslednjih deset prvenstvenih utakmica, a Volfzburg će na kraju uknjižiti minus u finansijskim knjigama, jer ga je pre tri godine doveo iz Salcburga za 15.000.000 evra.


tagovi

TransferiRB LajpcigKsaver ŠlagerLetnji prelazni rok 2022Volfzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara