©MN Press
©MN Press

Tandem Damnjanović – Ivanović razbio Grčku, fudbalerke krupnim koracima gaze ka A diviziji Lige nacija

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.23. | 21:03

Naše reprezentativke ubedljive u drugom kolu Grupe 3

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije krupnim koracima grabi ka A diviziji Lige nacija. Pobedi izborenoj posle preokreta protiv Ukrajine na startu takmičenja, naše najbolje fudbalerke dopisale su još jednu, znatno ubedljiviju.

Izabranice Dragiše Zečevića su na terenu SC FSS u Staroj Pazovi u drugom kolu Grupe 3 Lige nacija deklasirale reprezentaciju Grčke – 4:0 (3:0). Orlice posle dva kola imaju šest bodova, isto koliko i Poljska sa kojom će do kraja voditi direktnu borbu za direktan plasman u A diviziju Lige nacija. Zato će za srpske reprezentativke biti ključna naredna dva meča protiv Poljske, prvi 27. oktobra na strani, zatim četiri dana kasnije kod kuće.

Izabrane vesti

Zečević je napravio samo dve izmene u startnoj postavi u odnosu na meč sa Ukrajinom. Na poziciji levog beka je umesto Anđele Frajtović od starta zaigrala Tajla Džej Frajtović, dok je Tijana Filipović mesto u startnih 11 prepustila Miljani Ivanović.

I Ivanovićeva se na sjajan način odužila selektoru za poverenje pošto je u tandemu sa Jovanom Damnjanović nacrtala put našoj reprezentaciji ka drugoj pobedi u grupi. Ivanovićeva, inače fudbalerka norveškog Kvinera, prvo je u 16. minutu pogodila na asistenciju Alegre Poljak, da bi na isteku pola sata ona namestila pogodak Damnjanovićevoj, koja joj se minut pre kraja prvog dela odužila na isti način.

Tačku na ubedljivu pobedu stavila je Damnjanovićeva u 52. minutu novim pogotkom, njenim drugim na meču.

LIGA NACIJA, DIVIZIJA B - 2. KOLO

Poljska – Ukrajina 2:1 (1:0)

/Pajor 22, 67 – Šmatko 80/

Srbija – Grčka 4:0 (3:0)

/Ivanović 16, 44, Damnjanović 32, 52/



tagovi

Ženska fudbalska reprezentacija SrbijeJovana Damnjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara