Lois Openda i Ćavi Simons (Foto: AFP)
Lois Openda i Ćavi Simons (Foto: AFP)

Tandem Simons – Openda posle Zvezde koban i po Frajburg (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.11.23. | 21:26

Lajpcig se skoro 80 minuta mučio u 11. kolu Bundeslige, ali na kraju ipak slavio (3:1)

U Evropi je posao obavljao skoro rutinski, ali je na domaćem tlu Lajpcig nedavno zapao u blagu krizu. Poraz od Volfzburga u Kupu Nemačke, potom još jedan od Majnca u Bundesligi. Bikovi su početkom novembra vezali dva neuspeha u svim takmičenjima prvi put posle pola godine. I mada ni u 11. kolu domaćeg šampionata protiv Frajburga nisu briljirali, izabranici Marka Rozea uspeli su da se vrate pobedničkim navikama – 3:1 (1:1).

Inspirisan pošto je deklasirao TSC u četvrtak, Frajburg je pokazao zube na Red Bul Areni, gotovo osamdeset minuta bio u igri protiv jednog od potentnijih napada Bundeslige, ali je na kraju morao da položi oružje pred tandemom Ćavi Simons - Lois Openda. Istin onim što je Lajpcigu doneo ceo plen protiv Crvene zvezde na stadionu Rajko Mitić.

Izabrane vesti

Simons je, baš kao i utorak u Beogradu, načeo rivala u ranoj fazi utakmice, a Openda ga razoružao u gotovo identičnom trenutku kao i srpskog šampiona. Omaleni holandski vezista čak je i pogodio na vrlo sličan način kao i protiv Zvezde. Oteo je loptu rivalu na njegovoj polovini i rezantnim udarcem u dalji ugao doneo Lajpcigu prednost već u 6. minutu (gol Simonsa pogledajte OVDE).

Ono što je Frajburg uspeo, a timu Baraka Bahara nije pošlo za rukom, jeste da na udarac rivala odgovori istom merom pre nego što primi još jedan. Igrala se duboka nadoknada prvog dela, domaći fudbaleri kao da su mislima već bili u svlačionici, kada je Merlin Rol, momak što je načeo TSC u četvrtak, osvojio loptu na sredini terena, protutnjao pored Mohameda Simakana i Amadua Haidare, ponizio potom i Lukasa Klostermana, a onda pored Kastela Lukebe u maniru najboljih napadača završio solo akciju (majstoriju Rola pogledajte OVDE).

Reakcija domaćih fudbalera na primljen gol nije došla po povratku sa pauze, a pogodak Lukasa Holera iz 53. minuta poništen zbog ofsajda bio je jasan znak za Rozea da mora da reaguje. Već do sredine poluvremena izvršio je četiri promene, a uvođenje Kristofa Baumgartnera ispostavilo se kao presudnim konačan epilog meča.

Jer upravo je Baumgartner iznudio penal, koji je u 78. minutu u svoj deveti prvenstveni pogodak pretvorio Openda (gol pogledajte OVDE), da bi samo dva minuta kasnije na Simonsovo dodavanje u kontri udarcem u bliži ugao stavio tačku na meč (gol pogledajte OVDE).

Sa nova tri boda Lajpcig je preskočio Dortmund na tabeli i ponovo se vratio u TOP 4, dok je Frajburg osmi sa 14 bodova.

BUNDESLIGA – 11. KOLO

Petak

Menhengladbah - Volfzburg 4:0 (2:0)

/Čvančara 16, Rajc 42, Onora 64, Plea 71/

Subota

Augzburg - Hofenhajm 1:1 (0:1)

/Demirović 53 - Veghorst 23/

Bajern Minhen - Hajdenhajm 4:2 (2:0)

/Kejn 14, 44, Gereiro 72, Šupo Moting 85 - Klejdienst 67, Beste 70/

Darmštat - Majnc 0:0

Štutgart - Borusija Dortmund 2:1 (1:1)

/Undav 43, Girasi pen 83 - Fulkrug 36/

Bohum - Keln 1:1 (1:0)

/Dašner 25 - Selke 54/

Nedelja

Bajer Leverkuzen - Union Berlin 3:0 (1:0)

/Grimaldo 23, Kosonu 57, Tah 74, Telja 83/

Verder - Ajntraht Frankfurt 2:2 (1:0)

/Dukš 45+2, Bore 50 - Skiri 65, Smolčić 75/

RB Lajpcig - Frajburg 3:1 (1:1)

/Simons 6, Openda 78pen, Baumgartner 80 - Rol 45+6/



tagovi

Ćavi SimonsLois OpendaBundesligaFrajburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara