Lukaš Pišček
Lukaš Pišček

Tata, dolazim! Lukaš Pišček posle 14 godina u Nemačkoj u četvrtoj ligi Poljske

Vreme čitanja: 1min | pet. 25.06.21. | 11:14

To je ljubav

Titula u Poljskoj, dve u Nemačkoj, tri Kupa, toliko i pehara u Superkupu, plus finale Lige šampiona i dva puta mesto u idealnih 11 Bundeslige. I za kraj bogate karijere - četvrta liga Poljske. Lukaš Pišček se posle 14 godina u Bundesligi, tri u Herti i čak 11 u Borusiji Dortmund, vratio tamo gde je sve počelo, u Gočalkovice-Zdroj.

Reč je o klubu u kome je Pišček stigao kao sedmogodišnji dečak i tu se zadržao punih devet sezona. Za prvi tim nikada nije debitovao, prosto, bio je previše talentovan i rano su ga bogatiji odveli.

Izabrane vesti

Ali nikada nije prekinuo vezu sa matičnim klubom. Otac mu je tamo potpredsednik, a on sam je u maju kao trener vodio ekipu na jednoj utakmici. Sada se vraća kao igrač, sa brojem 26 na leđima.

Negde i logično, s obzirom da je Pišček još od 2019. uključen u osnivanje klupske akademije, u saradnji sa Borusijom Dortmund.

Nije zato ni čudo što kada uđete na wikipedija stranicu Gočalkovice-Zdroja više teksta ima o Piščeku, no o samom klubu. Možda ipak o ovom klubu u budućnosti budemo čitali malo češće.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Lukaš PiščekPoljska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara