Foto: ©Reuters
Foto: ©Reuters

Tatungu se smeši prva sezona bez titule na Tajvanu

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.05.20. | 08:42

Slab start jedinog šampiona ove zemlje od osnivanja lige

Od kako je 2017. godine formirana nacionalna liga Tajvana, niko sem Tatunga nije uspeo da „primiriše“ trofeju. Ovaj klub uzeo je tri uzastopne titule, ali kako stvari stoje, ove sezone će mu biti daleko teže da ponovi isti uspeh. Nakon pet odigranih kola nalazi se tek na petom mestu sa osam bodova, dok vodeći Tajpauer beži ispred sa pet poena više.

Na njihovu sreću, danas ih čeka jedan prilično lagan duel na gostovanju Ming Čuanu (10.00), koji se sa samo četiri osvojena boda „kandidovao“ za jedno od poslednja tri mesta na tabeli. Na njihovu sreću, samo ono poslednje vodi direktno u niži rang takmičenja.

Izabrane vesti

Dva tima su do sada odigrala tri meča, a rezultati su, krajnje rečeno, neverovatni. Sve tri pobede ostvario je Tatung, svaki put je to bilo u gostima, ali na kakav način. U prvom meču bilo je 0:8, naredni put gostujući fudbaleri bili su malo „blaži“ sa 1:6, da bi na kraju bilo 1:7. Sve govori da nas i ovog jutra čeka lagana pobeda Tatunga.

Aktuelni lider tamošnjeg šampionata je Tajpauer, a ovaj klub imaće još lakši posao, pošto će gostovati NTUS-u (10.00). Sa samo jednim bodom iz pet rundi i katastrofalnom gol razlikom (4:15), prosto je teško bilo šta očekivati od slabašnog domaćina na ovom meču. Dodamo li tome podatak da apsolutno nikada nisu slavili protiv NTUS-a, te da su u seriji od deset uzastopnih poraza, deluje da je sve jasno.

Verovatno najujednačeniji duel će odigrati Tajvan Stil i Hang Juen, trenutno trećeplasirana i drugoplasirana ekipa na tabeli (10.00). I jedni i drugi su u solidnoj formi na samom startu, a s vremena na vreme umeju da odigraju prilično raspucano, o čemu govori njihov nedavni direktan sudar koji je završen rezultatom 5:4. Ipak, Hang Juen je dobio najveći deo međusobnih duela dve ekipe (četiri od šest), tako da je i danas blagi favorit.

Za kraj, Tajčung teško da će imati bilo kakvih problema protiv fenjeraša, Red Lajonsa (10.00), koji su u prvih pet kola prosečno primali gotovo pet golova po utakmici (4,6 da budemo precizni). Na poslednja dva duela po šest puta su vadili loptu iz mreže, pa je prosto nemoguće očekivati da će se nešto promeniti ovog vikenda.

TAJVAN 1 – 6. KOLO

Nedelja

10.00: (7,25) Ming Čuan (5,30) Tajpeh Tatung (1,30)

10.00: (1,07) Tajčung (10,5) Red Lajons (18,0)

10.00: (1,85) Tajvan Stilers (4,00) Hang Juen (3,20)

10.00: (14,0) NTUS (9,00) Tajpauer (1,10)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Tajvan 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara