Mijat Gaćinović (©Reuters)
Mijat Gaćinović (©Reuters)

Tek će biti potresa u Grčkoj: PAOK iščupao bod i odbranio vrh od Gaćinovića (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.04.24. | 21:59

AEK ispustio dva gola prednosti protiv solunskog kluba, Jovetić trasirao put Olimpijakosu ka pobedi...

Ista meta – isto odstojanje. PAOK i dalje vodi kolo u Grčkoj, međutim, tlo je lako moglo da mu izmakne pod nogama. AEK ga je priterao u ćošak i – ispustio. I to dva gola prednosti. Nije mu solunski klub prošao kroz šake na Aja Sofiji, izvukao se u samom finišu, pred ulazak u sudijsku nadoknadu – 2:2 (1:0).

PAOK je odbranio prvo mesto od Mijata Gaćinovića, sprečio je smenu na vrhu, ali u Grčkoj će tek biti potresa. Razlika između kvarteta gotovo da ne postoji, jer situacija je takva da jedna pobeda ili poraz menjaju – sve. Andrija Živković i saigrači imaju samo bod više od AEK-a, dva od Panatinaikosa i četiri od Olimpijakosa.

Izabrane vesti

Prethodne sezone AEK je ostavio crno-bele bez svega, zadao mu je najbolnije udarce. U ligi i kupu. Osvojio je duplu krunu, a na Aja Sofiji je osetio samo delić gorčine koju je PAOK osećao u slično vreme pre godinu dana. Ništa nije završeno, ali je danas mogao ozbiljno da rani velikog rivala, a prvi metak ispalio je – Mijat Gaćinović.

Ako nešto i te kako dobro zna da radi tim Matijasa Almejde, to je da igra na kontru. Da u nekoliko sekundi preleti čitav teren. Niklas Elijason je povukao loptu, uključio Orbelina Pineda, a srpski vezista završio akciju odmerenim udarcem. Levicom u suprotan ugao.

Imao je AEK sve u svojim rukama posle pogotka Nordina Amrabata, do isteka jednog časa kada je Abdul Rama Baba uneo nervozu u redove tima temperamentnog argentinskog trenera. Sve je palo u vodu minut pre ulaska u nadoknadu, Magomed Ozdoev je naleteo na loptu i zatresao mrežu. Prvi put ove godine.

Da sve bude gore po tim iz Nea Filadelfije, dobili su i Panatinaikos i Olimpijakos, kome je Stevan Jovetić trasirao put do pobede nad Lamijom – 5:1 (3:0). Načeo je domaćina, a pitanje je i da li je morao, jer lopte su pakovali u pogrešnu mrežu. Dali su dva autogola i jedini svetao momenat za Lamiju je bio kada je Zoran Tošić namestio gol Tošiju Lakeu.

GRČKA, PLEJ-OF – 4. KOLO:

Nedelja

Lamija – Olimpijakos 1:5 (0:3)

/Lake 88 – Jovetić 22, El Kabi 26pen, Papadopulos 45+1ag, Kornezos 81ag, El Arabi85/

Aris – Panatinaikos 0:2 (0:0)

/Šporar 62, Brabec 90+2ag/

AEK – PAOK (1:0)

/Gaćinović 30, Amrabat 49 – Baba 62/




tagovi

GrčkaPanatinaikosOlimpijakosPAOKAEKMijat GaćinovićStevan JovetićZoran Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara