Misterija iz Odžaka (©Starsport)
Misterija iz Odžaka (©Starsport)

Tekstilac će igrati baraž za Superligu čak i ako ga kazne za nameštanje

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.05.24. | 10:40

Naravno, pod uslovom da bude treći ili četvrti

Svakakvih bizarnosti ima u srpskom fudbalu, a jedna od većih bi mogla da se dogodi narednih dana: da klub koji je osumnjičen za nameštanje utakmica svakako zaigra baraž za plasman u elitni rang!

U pitanju je, naravno, Tekstilac iz Odžaka, protiv kojeg Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije vodi slučaj po prijavi UEFA za dve sumnjive utakmice, protiv Mladosti GAT (1:2) i OFK Vršca (1:2). Ali, sve se oteglo do beskraja i došlo na ivicu besmisla.

Izabrane vesti

Jer, čak i ako danas Disciplinci urade ono što od njih očekuje i UEFA, kazne Tekstilac i oduzmu mu bodove, klub iz Odžaka će svakako igrati baraž za popunu Superlige! Naravno, ako i nakon poslednjeg kola, koje će se igrati sutra, bude na trećem ili četvrtom mestu. A, velike su šanse za to, jer ekipa sa severa igra u 37. rundi kod kuće protiv Mačve, dok će Smederevo biti gost Jedinstvu na velikoj proslavi u Ubu.

I taman da FSS danas oduzme bodove Tekstilcu, to ga neće sprečiti da igra baraž. Kako se došlo do te bizarnosti? Tako što odluka o kazni debelo kasni. Pa i ukoliko bude doneta danas, neće biti pravnosnažna i samim tim neće biti uneta u tabelu.

Procedura u srpskom fudbalu glasi: disciplinci donesu odluku, klub se žali, pa dok odluči Komisija za žalbe. I tek tada sankcija može da stupi na snagu. A, baraž za Superligu će se igrati 29. maja i 2. juna. Šanse da se ceo postupak završi do tada, u okviru četiri-pet dana, ravne su nuli.

Prema tome, ako Smederevo u poslednjem kolu ne prestigne Tekstilac na tabeli, imaćemo potpuno suludu situaciju da klub iz Odžaka, od strane UEFA osumnjičen za „štelovanje“ rezultata, mirne duše i pored kazne igra baraž za ulazak u elitni rang srpskog fudbala.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE, PLEJ-OF, 37. KOLO:

Petak

17.00: Jedinstvo Ub – Smederevo

17.00: Inđija – Grafičar

17.00: Tekstilac – Mačva

Subota

17.00: OFK Beograd – Radnički Sremska Mitrovica

 


tagovi

Tekstilac OdžaciSmederevoMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara