Temelj za zlatnu deceniju Bajerna je izliven

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.08.20. | 18:42

Bivši trener Bajerna, Otmar Hicfeld, pun reči hvale za Hansija Flika i ekipu

Bajern Minhen osvojio je ove sezone Kup Nemačke, ligu, kao i Ligu šampiona i to mu se dogodilo prvi put od 2013. godine. Svet je oduševljen kako su moćno izgledali Bavarci i pita se - da li ovako dominantno osvojena Liga šampiona može da izrodi novu dinastiju?

Bivši trener Bajerna, Otmar Hicfeld, pripisuje uspehe treneru Hansiju Fliku, kao i odličnoj transfer-politici.

Izabrane vesti

Ako ćete pitati čoveka koji je vodio Bajern od 1998. do 2004. godine i od 2007. do 2008. godine, Bajern bi mogao dugo da vlada Evropom. U narednih 10 godina.

"Izliven je temelj zlatne dekade", rekao je Hicfeld, a prenosi Kiker.

Posebno je svu slavu pripisao kolegi Fliku.

"Neverovatan posao je odradio! Uvek je bio miran i objektivan. On je glava tima, dao je ekipi način pristupa, samopouzdanje. I to je uradio na jednostavan način. Jednostavno - to je najbolji način. Moraš ostati iskren u svojoj filozifiji", rekao je Hicfeld.

Iskusni Hicfeld je istakao jednu veoma važnu stvar. To je regeneracija tima. I tu je posebno stavio akcenat na uspešno zamenjen tandem Frenk Riberi - Arjen Roben.

"Uradili su to neverovatno dobro! Zamenili su Riberija i Robena na svetski način, senzacionalno dobro! Bajern je odradio sjajan posao", zaključio je Hicfeld.

I zaista, kada se pogleda koliko je Bajern bio nadmoćan u Lisabonu ne možete, a da se ne zapitate koliko ta dominacija može da traje?

Da li će Bajern i sledeće sezone moći da dominira na istom nivou, da igra na istom nivou? Ako pitate Hicfelda, on se nada novim titulama prvaka Evrope u deceniji pred nama.

Bajern je mnogo dobio osvojenom titulom, ali još mnogo toga je samim tim stavio na talon. Tek bi mogao da žanje narednih godina ako nastavi sa ovakvim radom...


tagovi

Otmar Hicfeld

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara