Sančo (© Reuters)
Sančo (© Reuters)

Ten Hag nudi efikasan fudbal i budi dečurliju: Sančo pokrenuo Mančester, ali ništa od savršenog učinka (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 14:14

Aston Vila posle ulaska Bejlija stiga do izjednačenja u Pertu, veliki propust De Hee – 2:2

Prvi zaključak koji se nametnuo tokom pripremnog perioda je da će Mančester junajted pod vođstvom Erika ten Haga demonstrirati efikasan fudbal. Kako je bilo na uvodne tri kontrolne utakmice, tako je i na završnoj tokom boravka u Australiji i Aziji. S tim što je za razliku od duela sa Liverpulom (4:0), Melburnom Viktorijem (4:1) i Kristal Palasom (3:1) izaostala pobeda na susretu sa Aston Vilom u Pertu – 2:2.

I to samo zato što je u nadoknadi vremena popustila koncentracija Crvenim đavolima, koji su dozvolili dvojici rezervista, Leonu Bejliju i Kalumu Čejmbersu da režiraju pogodak vredan remija. Zasluženog, jer je velikanu sa Old Traforda pripalo prvo, a sastavu Stivena Džerarda drugo poluvreme pred oko 60.000 navijača, pokislih usled oluje Optus stadionu.

Izabrane vesti

Viđena je i kiša golova, što je bio zaštitni Ten Hagov znak u Ajaksu, izgleda da će i u Mančesteru. Baš kao i buđenje mladih i(li) igrača iz drugog plana. Leto je pokazalo da je Holanđanin i te kako u stanju da razmrda ofanzivce poput Antonija Marsijala i Markusa Rašforda, da bi protiv Vile seriju impresivnih izdanja nastavio Džejdon Sančo. Iako se mučio po dolasku iz Borusije iz Dortmunda, krilni napadač je opet bio pokretačka snaga Junajteda. U 25. mintu je završio akciju Bruna Fernandeša i Markusa Rašforda, te centaršut Luka Šoa pretvorio u pogodak, da bi se u 42. iskrao iza leđa odbrane ekipe iz Birmingrema, ubacio loptu na peterac, a ispred Rašforda je nespretno u mrežu sproveo Meti Keš za, činilo se, uverljivih 2:0.

Bila je to potvrda odličnih Sančovih igara tokom priprema, bio je precizan i na mečevima sa Liverpulom i Palasom i deluje da će ga Ten Hag lansirati.

Samo, nije ni Aston Vila bilo ko. Pogotvo ne pod komandom Stivena Džerarda. Trener je početkom drugog poluvremena velikim brojem izmena promenio krvnu sliku tima, ubacio Leona Bejlija, a hitronogi krilni napadač se ispostavio kao ključni čovek remija. Najpre je u 49. minutu povukao loptu sa centra, napao Viktora Lindelefa i matirao Davida de Heu (Španac je sredinom tog dela igre napravio veliki propust i ostao nekažnjen), u međuvremenu konstantno mučio odbranu Đavola, da bi u trećem minutu nadoknade izveo korner koji je sleteo na glavu Čejmbersauz užasnu reakciju De Hea, te štoperskog tandea Varan-Baji – i tako Aston Vilu ostavio neporaženom tokom priprema (prethodno savladala Volsonl 4:0, Lids i Brizbejn po 1:0).

Naredni kontrolni meč Mančester junajted igra u Oslu sa Atletikom Madridom, dok će Aston Vila za sedam dana gostovati Renu.




tagovi

Erik ten HagAston VilaLeon BejliDžejdon Sančo

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara