Terzić proslavlja gol između Pantovića (levo) i Daničića, Foto: MN Press
Terzić proslavlja gol između Pantovića (levo) i Daničića, Foto: MN Press

Terzić: Sve što mi se dešava je nagrada, naredne dve utakmice u prvenstvu su nam sve

Vreme čitanja: 5min | sre. 30.03.22. | 17:01

Krilni fudbaler Partizana motivisan nakon odličnih igara, sa najvišim ambicijama gleda ka predstojećim izazovima crno-belih

Prvi prolećni dani 2022. godine doneli su i cvat Nikole Terzića. Talentovano Partizanovo krilo dva dana posle ispraćaja zime zablistalo je u Surdulici i iniciralo preokret u važnoj pobedi crno-belih, čime je ujedno i režiralo fenomenalnu uvertiru u odlična izdanja za mladu reprezentaciju Srbije. Duele sa vršnjacima iz Makedonije i Jermenije Terzić je arhivirao bogatiji za gol i dve asistencije, a možda i važnije od učinka na papiru je činjenica da se pred najteža iskušenja pokazao u najboljem svetlu.

Golobradog ofanzivca u narednim nedeljama očekuju prelomni izazovi na dva fronta u klupskom dresu na koje će se nadovezati poslednje prepreke mlade reprezentacije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se naredne godine održati u Gruziji i Rumuniji, te očigledan uspon forme stiže u idealnom momentu i potpuno opravdano budi optimizam u Humskoj.

Izabrane vesti

"Dve veoma teške utakmice su iza nas. Dočekali smo ih sa rezultatskim imperativom i uspeli da ostvarimo cilj. Pokušaćemo da ostvarimo sve pobede do kraja i da dođemo do baraža. Zadovoljan sam zbog timskog i ličnog učinka. Dogodilo se da sam asistirao za dva pogotka i postigao jedan, međutim, ne gledam previše individualne brojke, dobra smo ekipa, napravili smo mnogo već na početku rada sa novim selektorom i zbog toga sam zadovoljan", osvrnuo se Terzić u rezgovoru za Mozzart Sport na poslednje rezultate.

Iako Goran Stevanović nije imao vremena da implementira sve zamisli uspeo je da probudi usnulu generaciju u čijeg je lidera izrastao upravo mladi igrač Partizana.

"Imali smo malo vremena da se spremimo. Meni je bilo još teže, jer sam se dan kasnije priključio saigračima. Uspeli smo da primenimo sve što je selektor tražio, od ulaska u igru preko presinga".

Orlići su oba rivala načeli teledirigovanim loptama iz kornera. Idelanim centaršutevima Terzića na drugu stativu za Miloša Pantovića i na bližu stranu peterca za Dimitrija Kamenovića mlada reprezentacija Srbije trasirala je put do pobeda nad Makedonijom (2:1) i Jeremnijom (2:0). Krilni napadač Partizana zasluženo se nametnulo kao prvi izvođač prekida u reprezentaciji uz nagoveštaj da bi za odgovornu ulogu mogao da potpuno zasluženo i ravnopravno konkuriše i u oštroj konkurenciji na klupskom nivou.

"Kroz mlađe kategorije sam bio zadužen za prekide i uspešno sam ih izvodio. Imam iza sebe i asistenciju protiv Sočija, a sa dva poslednja proigravanja potvrdio sam da mi je to jedan od aduta. Gol protiv Jermenije koji je postigao Dimitrije Kamenović bio je plod uigrane akcije, vežabali smo na treningu. Ne bih imao problem ni da isto zaduženje imam u klubu, međutim na šefu je da bira izvođače prekida".

Ples po taktovima Jagodinca rođenog 2000. godine ostavio je Orliće u trci za drugo mesto, međutim rasplet komplikuje neizvesna sudbina Ukrajine koja trenutno ne igra utakmice. Drugoplasirani tim Grupe H uz dve utakmice manje ima dva boda prednosti u odnosu na Orlove koji moraju da nastave niz pobeda i protiv Francuske i Farskih Ostrva u junu, a adut Stevanovićevih izabranika biće činjenica da se odlično poznaju.

"Dosta je igrača sa kojima sam igrao, bilo u bivšem klubu ili kroz mlađe reprezentativne selekcije. U Čukaričkom sam deo ekipe bio sa Kamenovićem i Tedićem, sa mnogobrojnim saigračima godinama u selekciji poput Ivana Ilića i Miloša Gordića. Odlično sarađujem i sa Nemanjom Jovićem, saborcem iz Partizana. Krasi nas zajedništvo, svi se izvanredno razumemo i potrebno je da to materijalizujemo na najbolji način".

Terzić u društvu Jovića i Popovića, Foto: MN PressTerzić u društvu Jovića i Popovića, Foto: MN Press

Terzić je uz Nemanju Jovića glavni konkurent za mesto bonusa u redovima crno-belih, a iako se igrama u drugoj polovini marta nametnuo kao najbolje rešenje, lucidni ofanzivac u prvi plan stavlja timski učinak i ističe da među igračima ne postoji rivalitet.

"Svako se trudi i trenira sa ciljem da igra svaku utakmicu. Generalno, pružamo vrlo dobre partije i sve zavisi od utakmice do utakmice, zamisli stručnog štaba... Ne gledam saigrače kao konkurenciju".

Učinak u dresu Orlića bio je povod za čestitke na Terzićevu adresu.

"Prvo su mi čestitali članovi porodice, a danas na teningu sam dobio pohvale saigrača iz Partizana i šefa Stanojevića".

Uvertiru u blistave partije za reprezentaciju predstavljao je pogodak crno-belog bisera protiv Radnika kojim je klub iz Humske najavio preokret i važna tri boda u šampionskoj trci.

"Utakmica u Surdulici je bila teška za nas. Posle ispadanja od Fajenorda i remija sa Napretkom bilo nam je veoma bitno da pobedimo i vratimo se na željeni kolosek. Imali smo imperativ na teškom terenu protiv rivala koji do tada nije primio gol u prolećnom delu sezone. Izjednačujući gol koji sam postigao samo se nadovezao na seriju dobrih igara, a sve što mi se dešava smatram da je plod rada i truda. Nagrada za zalaganje".

Poslednje igre potvrdile su da Terzić u aktuelnom trenutku u Humskoj ima pravo da se nada značajnoj ulozi nevezano sa epitetom bonusa. Ipak, činjenicu da je u važnim utakmicama poput evropskih duela i večitog derbija ostajao na klupi za rezerve, mladi fudbaler crno-belih prokomentarisao je skromno i sa obe noge na zemlji.

"Trudim se da se nametnem tokom svakog treninga i svakog minuta na terenu. Dajem maksimum bilo da sam starter ili šansu dobijem sa klupe, a na treneru je da me, zavisno od vizije, iskoristi na način na koji smatra da ću imati najveći doprinos. Najvažnije je da beležimo dobre rezultate kao tim. Neredne dve utakmice znače nam sve u prvenstvenoj trci. Moramo da pobedimo TSC i Čukarički i na taj način nastavimo niz. Imamo cilj i nećemo odustati od njega", kazao je Terzić.

SAMOPOUZDANJE BITNO, NEMAM PROBLEM SA PRITISKOM

Uspon forme tokom marta uticao je i na samopouzdanje Nikole Terzića. Sve smelije i sa više slobode ulazi u duele, neretko se ne libeći da započne slalom između tri ili četiri igrača. Upravo jednu takvu situaciju biser crno-belih krunisao je golom protiv Jermenije.

"Samopouzdanje ima bitnu ulogu. Verujem u sebe, a svestan sam da na terenu nisam sam, ne igra samo jedan fudbaler i zato se trudim da ne budem sebičan. Jednako zadovoljstvo mi predstavljaju prodor i proigravanje".

Na slobodu u igri i vihoran pristup mladog igrača ne utiče ni rezultatski imperativ koji je posebno visok u neizvesnoj završnici prvenstva.

"Nemam pritisak, niti problem sa istim. Nije mi problem ni da igram pred krcatim stadionom, kada je veliki ulog. U svakoj situaciji dajem sve od sebe", izjavio je Terzić.


tagovi

Nikola TerzićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara