Terzićevo iskupljenje pred Grobarima, Rikardov rekord Superlige - Partizan je za Vošu drugi svet (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 07.05.22. | 15:56

Rutinska pobeda crno-belih kao uvertira za polufinale Kupa Srbije – 2:1

Umela je Vojvodina sa Partizanom Sava Miloševića, ne ume potiv Partizana Aleksandra Stanojevića. Još se pamti kako je Nenad Lalatović triput u razmaku od dva i po meseca uzeo meru crno-belima leta 2020, međutim, posle toga se u srpski fudbal vratio aktuelni trener Parnog valjka i počeo Novosađanima da deli lekcije. Poslednja u okviru petog kola plej-ofa možda mu neće doneti veliki pomak u nameri da osvoji titulu, ali je jasan pokazatelj koliki je favorit za plasman u finale Kupa Srbije protiv istog rivala na istom mestu naredne srede.

Kao na početku sezone, kad je protunjao Novim Sadom, tako je Partizan ubrao Lale i u Beogradu. Maltene sve vreme je dominirao u pasu, lako razvijao akcije, stvarao šanse, dve iskoristio još u prvom poluvremenu i nagovestio šta su mu aduti u projektovanoj borbi za finale masovnijeg takmičenja. Gosti su bukvalno u poslednjoj sekundi uspeli samo da ublaže poraz (2:1), bez ikakve šanse da ugroze trijumf crno-belih, jer je arbitar Miloš Milanović odmah odsvirao kraj, ne dozvolivši da se krene sa centra.

Izabrane vesti

Tri igrača zaslužuju poseban osvrt. Prvi - Nikola Terzić, zato što su se Grobari sedmicama pitali kako će mladi reprezentativac reagovati posle promašaja u večitom derbiju koji je mogao da lansira crno-bele na prvo mestu superligaške tabele. Odgovor je stigao u poslednja dva gola: na asistenciju iz Kruševca (autogol Saše Marjanovića) nakalemio je efektan pogodak već u četvrtom minutu, što bi trebalo da mu podigne samopouzdanje u završnici sezone i predstavlja iskupljenje za onaj propust na Marakani. Terziću je loptu doneo Kvinsi Menig, desetom asistencijom u sezoni i sam pokazao koliko mu odgovara da više dejstvuje po desnom boku u manevru.

PARTIZAN - VOJVODINA 2:1 (2:0)

/Terzić 4, Rikardo 41 - Nešković 90+3/

Stadion: Partizana

Sudija: Miloš Milanović

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović – Miljković (od 65. Lutovac), Miletić, Saničanin, Urošević (od 74. Obradović) – Zdjelar (od 46. Fejsa), Jevtović – Terzić, Natho (od 60. Jojić), Menig (od 60. Marković) – Rikardo.

VOJVODINA (4-2-3-1): Rockov – Lazarević (od 61. Bjeković), Kovačević (od 46. Jeličić), Stevanović, Đorđević (od 70. Devetak) – Maksimović (od 46. Topić), Bastajić (od 61. Nešković) – Vukadinović, Simić, Zukić – Vukčević.

****

Zatim – Rikardo Gomeš. Kako je krenuo njegov rafal letos bilo je jasno da će pomeriti granice ne samo na ličnom, već u klupskom planu. Pred odlazak na odmor, posle dubinskog pasa Bibarsa Natha, sam je bio protiv Dušana Stevanovića i Vladimira Kovačevića, čekao nekoliko sekundi podršku u ofanzivi, kad je video da saigrači sporo stižu u kazneni prostor opalio je po lopti, savladao Emila Rockova i ušao u istoriju. Gol napadača sa Zelenortskih Ostrva znači da je postao najbolji strelac u jednoj sezoni superligaškog fudbala otkako se Crna Gora odvojila od Srbije (2006). Prethodno su po 25 puta bili precizni Aleksandar Katai i Milan Makarić, ali sad ih je prešišao povratnik iz arapskog sveta, koji je ujedno sustigao ostvarenje Sava Miloševića na obračunu ukupnog broja pogodaka u sezoni (34) i njegova naredna meta je Mateja Kežman koji je u sezoni 1999/2000 brojao do 35 u svim takmičenjima.

Naposletku – Bibars Natho. Niti bi bilo napada u talasima, niti izglednih šansi da se Izraelac nije pojavio u izdanju kakvom ga pamtimo iz vremena dok je nosio dres CSKA. Centralni vezni je doslovce vezivao u čvor Vošine fudbalere, jednom čak podelio pas bez gledanja, što je iznenadilo čak i Rikarda.

Bilo je u Partzanovoj igri čvrstine usled reakcija Marka Jevtovića, prodornosti zbog bekogva Kvinsija Meniga, stabilnosti, jer su bekovi Miljković i Urošević sprečili centaršuteve ka 20-godišnjem napadaču Nikoli Vukčeviću. A bilo je i vožnje u leru, kao onomad protiv kragujevačkog Radničkog, kad su crno-beli maltene prespavalči drugi deo utakmice, nisu bili ubojiti, delovali su manje opasno, čekali da prođe vreme i tek preko rezerviste Lazara Markovića pokušali da trijumf učine ubedljivijim.

Što nije tako bilo zaslužan je Emil Rockov. Golman vraćen iz Videotona bio je najbolji pojedinac u sastavu Dragana Radojičića, u prvom poluvremenu osujetio Rikarda u dve izgledne šanse, odlično pratio igru, dobro se postavljao, ali njegove kolege iz odbrane su opet bile dekoncentrisane i nije čudo što su samo Napredak i TSC češće matirani od ekipa iz plej-ofa.

Ofanzivno, Voša je pokušala nešto da uradi preko Nikole Vukčevića, Marka Bastajića i Veljka Simića (dvaput). Bez realne pretnje po Nemanju Stevanovića. Sve do tog poslednjeg sekunda, kada je Nešković pogodio za konačnih 2:1.

Teško da je četvrti poraz u nizu samo posledica činjenice da je Radojičić odmorio Bojana Matića i Uroša Kabića. Biće da ovaj tim, koji ni posle ulaska Devetka, Topića i Neškovića nije u stanju da zapreti Partizanu kao pre dve godine sa Lalatovićem na klupi. Sad su crno-beli za Novosađanje tim sa druge planete – 50 koraka ispred.


tagovi

Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara