Suma, Sadik, Natho i Asano (© Star sport)
Suma, Sadik, Natho i Asano (© Star sport)

Teška odluka pred Miloševićem: Suma igra, Natho ne

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.08.20. | 08:13

Odbrana u Surdulici igra kao protiv Javora, Lazar Marković u konurenciji za meč sa Inđijom

Dva ograničenja Fudbalskog saveza Srbije stvaraju ogromne probleme Partizanu u uvodu sezone. Pravilo bonus igrača zateklo je crno-bele nespremne, zasad nijedan mlađi od 21 godine ne pravi razliku, dok je limit broja stranaca doveo do toga da jedan uvek bude van konkurencije za tim. Svi su izgledi da će ceh nametnutim okvirima drugi put uzastopno platiti Bibars Natho.

Mada je Savo Milošević nagovestio kako će rotacionim sistemom iz kola u kolo pokušati da drži legionare u ritmu, deluje sve izvesnije da će Izraelac preskočiti drugi meč u šest dana. Nije ga bilo u protokolu za duel sa Novim Pazarom, najverovatnije neće konkurisati za početnih 11 ni u Surdulici. Čak postoje najave da iskusni vezista neće ni putovati na jug Srbije, gde će ekipa iz Humske pokušati da pobedom nad Radnikom (subota, 19.00, TV Arena sport 1) definitivno raskrsti sa krizom uočljivom u početna dva kola.

Izabrane vesti

Nathov izostanak direktno je povezan sa ulaskom u tim Frenka Makija Banjaka. Stručni štab nije želeo da izlaže Kamerunca putovanjima u Kruševac i Novi Pazar, a posle debija protiv Javora jasno je da će početi da igra u kontinuitetu i da je novajliji iz Olimpije namenjeno jedno od četvorice mesta za strance. Preostala tri popuniće Umar Sadik, Takuma Asano i Sejduba Suma. Za Nigerijca ne postoji odgovarajuća zamena, a u prošloj rundi je dao dva gola i bilo bi besmisleno sklanjati ga iz tima. Japanac je jedan od najvećih ljubimaca Sava Miloševića ako se gleda minutaža iz prethodne i na početku ove sezone, dok je Gvinejac učestvovao u četiri od poslednjih šest pogodaka Parnog valjka, na sve to ima i istorijat u Surdulici (dva gola), što je bilo dovoljno da „u baražu“ sa Izraelcem sačuva mesto u timu.

U takvoj konstelaciji snaga, pred Miloševićem je teška odluka, da se za bitno gostovanje odrekne jednog od bitnijih igrača. Nije definitivno, ali sve navodi na zaključak da se status Natha pogoršao posle finog ulaska u prvenstvo, kad je pokrenuo Partizan do preokreta pod Bagdalom (asistencija Lazaru Markoviću i realizacija jedanaesterca).

Bude li tako, sastav crno-belih neće pretrpeti izmene u odnosu na onaj ubedljiv protiv Ivanjičana. Umesto Natha, parnjak Saši Zdjelaru na mestu zadnjeg veznog bi opet trebalo da bude Aleksandar Šćekić, dok će u odbrani igrati ista četvorka kao minule subote: Aleksandar Lutovac se sve više profiliše kao desni bek, Rajku Brežančiću je namenjena uloga levog, dok će štoperski tandem činiti Uroš Vitas i Maki Banjak.

Bonusi se još jednom biti golman Aleksandar Popović i krilni vezista Filip Stevanović.

LAZAR MARKOVIĆ ZA INĐIJU

Lazar Marković (© Star sport)Lazar Marković (© Star sport)

Pretrpeo je Lazar Marković povredu u prvom minutu pošto je kročio na teren stadiona „Mladost“. Prilikom postizanja izjednačujućeg gola protiv Napretka sudario se sa golmanom Mladenom Živkovićem, propustio gostovanje Novom Pazaru i okršaj sa Javorom, a neće ga biti ni u Surdulici.

Pošto mu je u međuvremenu spao otok, a pregledima utvrđeno da nema težeg oštećenja kolena, bivši reprezentativac počeo je lagano da trenira, uključujući i rad s loptom. Još nije spreman da konkuriše za sastav, ali u „Zemunelu“ se nadaju da će biti na raspolaganju Miloševiću za meč sa Inđijom (22. avgusta) i letonskim RFS-om, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope (27.8).


tagovi

FK PartizanBibars NathoSejduba SumaSavo MiloševićLazar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara