Isključenje Stefana Savića na stadionu „Santjago Bernabeu“ (© Reuters)
Isključenje Stefana Savića na stadionu „Santjago Bernabeu“ (© Reuters)

Teške optužbe iz Atletika: Sistemski pritisak Reala na sudije, znaju šta ih čeka ako pogreše

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.01.23. | 02:35

Migel Anhel Hil Marin iznerviran posle četvrtfinala Kupa kralja

Real je prošao, repovi su ostali. Plasirao se kraljevski klub u polufinale Kupa kralja i izazvao bes gradskog rivala. Toliko da su u Atetiku kivni na igre van terena aktuelnog prvaka Španije, koga optužuju da kreira atmosferu linča i sudije dovodi u neprijatan položaj da sviraju u korist ekipe Karla Ančelotija.

Povod su bila dešavanja stadionu „Santjago Bernabeu“ u četvrtak veče, gde je Real bio u nokdaunu dve trećine utakmica, pridigao se posle soloprodora Rodriga, izborio produžetke, da bi u njima pogocima Karima Benzeme i Vinisijusa Žuniora prošao među četiri najbolja u masovnijem takmičenju (3:1).

Izabrane vesti

Ujedno naterao Migel Anhel Hila Marina, izveštnog direktora Atletika, da škrguće zubima.

Izuzetno poštujem sudije, smatram da je njihova namera uvek najbolja, međutim, svako ko posmatra sa strane može da vidi kako se gotovo iste stvari dešavaju decenijama. Nažalost, nikog više ne iznenađuju. Nisu vest. To je toliko očigledno“, počeo je Hil Marin pre nego što je direktno napao najvećeg takmaca. „Real je klub sa snažnim uticajem, sa mnogo interesa. Stvara pritisak da je normalno da utiče na ljude koji odlučuju, a oni (sudije, op. au) su svesni šta ih čeka ako pogreše. Odmah sledi kampanja protiv arbitra za koga Real proceni da ga je oštetio“.

Sin nekadašnjeg predsednika Atletika, Hesusa Hilanije baš da je bio najpošteniji čovek na planeti – smatra da se na urušavanju Realove konkurencije radi opsežno i detaljno.

„Sistem je takav da mi iz Atletika ne može sami da ga promenimo. Moramo da radimo na tome da uspostavimo što pravedniji sistem. Klupske boje ne bi smele da imaju težinu kad dođe do krucijalnih odluka. Naši igrači su pretrpeli posledice pritiska u četvrtfinalu Kupa kralja, što zgražava svakog navijača koji se nada jednajim aršinima“.

Na stadionu „Vanda Metrpolitano“ su kivni što glavni sudija Sesar Soto Grado nije sankcionisano isključenjem start Danija Sebaljosa nad Anhelom Koreom sredinom drugog poluvremena kad su Jorgandžije imale rezultatsku prednost stečenu pogotkom Alvara Morate još u prvom delu.

„Drugi žuti karton (Sebaljosu op. au) je bio očigledan, neupitan, u skladu sa propisima, ali u 71. minutu, pri našem vođstvu 1:0, rizikovati da Real Madrid ostane sa deset igrača na svom terenu i tako bude uskraćen za plasman u polufnale Kupa kralja...“.

Kasnije je u produžetku pocrveno Stefan Savić (četvrto isključenje za nekog fudbalera Atletika u poslednjih sedam utakmica) i sastav Dijega Simeonea je poražen. Iako se dobro nosio.

Navikli smo se na ovaj sistem. Čitamo novine, slušamo radio emisijue, gledamo televiziju, gde se danima pre derbija govorilo o potrebi da se zaštite određeni igrači. Ko je u četvrtak zaštitio Grizmana ili Moratu, na primer? Šutirali su ih! Sistem je takav“.

Umesto zaključka, Hil Marin podseća da u crveno-belom delu Madrida ne kukaju.

Svi koji poznaju DNK Atltika znaju da ne volimo da se pravdamo, znamo da nismo prošli grupnu fazu Lige šampiona, da zaostajemo sedam bodova za trećeplasiranim u Prmeri, ali isto tako pred nama je 20 utakmica da okončamo sezonu što je bolje moguće. Bez izgovora, a svesni kako sistem funkcioniše“, dodao je izvršni direktor Atletika.


tagovi

Migel Anhel MarinMigel Anhel MarinMigel Anhel HilAtletiko MadridReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara