Mikel Hansen (Reuters)
Mikel Hansen (Reuters)

Teški trenuci za Mikela Hansena i kraj sage u Pari Sen Žermenu

Vreme čitanja: 1min | sre. 23.03.22. | 13:11

Zbog zapaljenja vena praćenog embolijom pluća, legenda danskog rukometa propustiće ostatak sezone u klubu iz kojeg se na leto seli u redovima vicešampiona Evrope Olborga

Legendarni danski rukometaš Mikel Hansen završio je sezonu, par meseci pre njenog kraja. Na pauzu koja se procenjuje da će trajati šest meseci, primorala su ga dva problema koja su došla istovremeno - upala vene i plućna embolija. Samim tim, njegov mandat u francuskom Pari Sen Žeremenu je gotov, budući da je još prošlog leta ozvaničio ugovor sa Olborgom čiji je početak predviđen od sezone 2022/23.

Prošlog ponedeljka Hansen je podvrgnut operaciji zbog problema sa hrskavicom desnog kolena, nakon čega je procenjeno da će odsustvovati četiri do šest nedelja. Međutim, po povratku u Pariz gde ga je čekala rehabilitacija i oporavak od odlaska pod nož, zaradio je flebitis, odnosno zapaljenje vena donjeg ekstremiteta, praćen plućnom embolijom.

Izabrane vesti

Trenutno je pod budnim okom medicinskog osoblja Pari Sen Žermena, nije u životnoj opasnosti, ali će morati da prima terapiju antikoagulansima (sprečavaju stvaranje krvnih uguršaka) u periodu od četiri do šest meseci. Pomenuta vrsta terapije isključuje bilo kakvu mogućnost istovremenog baljenja vrhunskim, naročito kontaktnim sportom kakav je pre svega rukomet.

Jedan od najvećih u istoriji ovog sporta karijeru je počeo u danskom Gudmeu, nakon kojeg je nastupao za Barselonu i Kopenhagen, a čitavu deceniju igrao je za Pari Sen Žermen. Levi bek sa reprezentatcijom Danske osvojio sve što se moglo osvojiti, ali sa PSŽ-om, nije podigao željeni trofej Lige šampiona.


tagovi

Mikel HansenRK Pari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara