Teško je biti vladar Madrida, kada je na prestolu francuski kralj! Benzema poništio Suareza, tek će da kuva za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 07.03.21. | 18:12

Bez pobednika u Madrilenju - 1:1

Da biste u Španiji mogli da se borite za titulu, onda u svojim redovima morate da imate igrače kojima je u genetskom kodu zapisan šampionski nerv. Atletiko Madrid je takvog pojedinca dobio u liku i delu Luisa Suareza, ali je njegov najveći problem ovog popodneva bilo to što je sa druge strane čovek koji neće dozvoliti da Real Madrid tako lako ispadne iz trke za šampionski trofej. Karim Benzema je u 88. minutu poništio pogodak fenomenalnog Urugvajca, postavio ravnopravan rezultat na kraju Madrilenja i uveo finiš sezone u pravu dramatičnu završnicu - 1:1 (1:0).

Jorgandžije su propustile veliku šansu da jednog velikog rivala praktično eliminišu iz borbe za trofej. Domaćin je poveo u 15. minutu posle fenomenalne akcije, koja je krenula iz poslednje linije tima. Najveći deo posla u tom naletu odradio je nezaustavljivi Markos Ljorente, koji je na perefektan način izbacio Naća iz igre, a onda u pravom trenutku uposlio Suareza. Kada Urugvajac na ovakav način dođe u situaciju da ugrozi protivnički pogodak, onda tu nema mnogo greške. Kapitulacija protivničkog čuvara mreže je nominovna.

Izabrane vesti

Sve je od tog trenutka išlo na vodenicu ekipe Dijega Simeonea. Atletiko Madrid je bio u situaciji da se stavi u niski gard i sačeka priliku da nokautira već grogiranog protivnika. Ali, nakon što je propušteno nekoliko odličnih prilika za to, postajalo je sve realnije da stigne kazna sa druge strane.

Da nisu stigli do izjednačenja u završnici meča, gosti bi večeras na sva zvona grmeli na sudiju Ernandeza, koji nije dosudio jedanaesterac za Kraljveski klub, iako je Felipe evidentno igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Ipak, posle pregledavanja snimka u VAR sobi ocenjeno je da ne bi bilo ispravno da je dosuđena najstroža kazna, s obzirom da Brazilac nije mogao da ni da vidi loptu u tom trenutlku. Bila je to slaba uteha za goste, što je samo dodatno zakuvalo strasti na terenu u drugom poluvrmeenu.

Zinedin Zidan je uspeo da podigne agresivnost u svojim redovima zahvaljujući uvođenju Valverdea i Vinisijusa. Real je bio u situaciji da se sve više otvara i hteo ili ne sve manje obraća pažnju na svoj gol, ali je srećom na svom golu imao neverovatnog Kurtou. Svemogući Belgijanac je od 53. do 66. minuta odbranio tri velike prilike domaćina. Prvo je odbranio udarac Suarezu, potom je odličnu šansu, nakon kiksa Naća propustio Korea, a onda je u 66. minutu ponovo neutralisao pokušaj Urugvajca.

Sve je u korenu moglo da se promeni u 71. minutu, kada je Valverde snažno šutirao iz daljine, ali se Kortoi tada odužio Jan Oblak. Markos Ljoretne je uz strelce golova bez premca bio najistaknutiji igrač meča. Konstatno je bio u stanju da preore čitav teren i stigne do same završnice akcije, što je pravilo ozbiljne komplikacije odbrani Reala.

Ipak, Karim Benzema je u završnici meča bio odlučan da dođe do izjdnačujućeg gola. Pre toga u dve odlične situacije uspešniji od Francuza bio je slovenački čuvar mreže, od čega će se posebno pamtiti zicer iz 84. minuta. Ali, već tada je bilo jasno da Atletiko ostaje bez daha. Domaćin je pretio tek s vremana na vreme, a odbrana je definitivno poklekla u 88. minutu.

Kao i uvek kada je najvažnije na mestu gde se rešava utakmica našao se Kazemiro. Brazilac je odradio perfektan dupli-pas sa Benzemom, a onda Oblak jednostavno nije mogao ništa. Bio je to peti gol Francuza protiv Atletika na 23 prvoligaške utakmice.

Atletiko je ostao na prvom mestu, ali ima samo tri boda više i utakmicu više od Barselone, dok je Real treći sa pet bodova zaostatka za liderom. Dakle, situacija oko borbe za šampionsku titulu je sada potpuno otvorena i nemoguće je predvideti šta će se dogoditi u predstojećih 12 kola.

PRIMERA – 26. KOLO

Petak

Valensija - Viljareal 2:1 (0:1)

/Soler 86 p, Guedes 90+1 - Moreno 40 p/

Subota

Valjadolid - Hetafe 2:1 (2:1)

/Plano 14, Vajsman 24 - Mata 37/

Elče - Sevilja 2:1 (0:0)

/Guti 70, Kariljo 76 - De Jong 90+1/

Kadiz - Eibar 1:0 (1:0)

/Negredo 40/

Osasuna - Barselona 0:2 (0:1)

/Alba 30, Moriba 83/

Nedelja

Ueska - Selta 3:4 (2:2)

/Siova 14, Mir 16, Fereiro 74 - Mina 5, Nolito 37, Maljo 52, Beltran 76/

Atletiko M. - Real M 1:1 (1:0)

/Suarez 15 - Benzema 88/

18.30: (1,55) Sosijedad (4,00) Levante (6,25)

21.00: (1,62) Bilbao (3,70) Granada (6,00)

Ponedeljak

21.00: (1,85) Betis (3,45) Alaves (4,50)

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara