Težak udarac za Milan, povredio se komandant odbrane! Kupovina štopera je hitna

Vreme čitanja: 3min | pet. 04.12.20. | 00:51

Najstandardniji igrač ove sezone

Milan je furioznim prrokretom protiv Seltika obezbedio plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, ali je platio skupu cenu.

Rosoneri su na početku meča ostali bez komandanta odbrane Simona Kjera koji je morao da bude zamenjen, pa je u igru ušao kapiten Alesio Romanjoli i upisao 200. meč u crveno-crnom dresu.

Izabrane vesti

Iako je Romanjoli kapiten i dugogodišnji štoper, Kjer je ove sezone bio stub odbrane. Iskusni Danac se preporodio otkako je zimus došao na pozajmicu iz Sevilje pošto mu je Atalanta prethodno okončala pozajmicu šest meseci ranije. Niko ga tada nije hteo ali jeste Paolo Maldini i verovao je da će Kjer sa iskustvom i kvalitetom biti od velike koristi. Milanov direktor je bio u pravu i Danac je krajem prošle i tokom ove sezone igrao fudbal života. Milan ga je letos otkupio za samo 3.500.000 evra.

Uz Ibrahimovića, Kjer se nametnuo kao lider mladog Milanovog tima i u dosadašnjem delu sezone bio igrač sa najvećom minutažom. Međutim, tanka klupa Milana i nedostatak alternative su naterali trenera Piolija da preforisra iskusnog Danca. Pioli je večeras odmarao Kalabriju i Romanjolija iz odbrane, ali bi bolje bilo da je predah dao Kjeru.

Kjer je zamenjen u 11. minutu zbog povrede butnog mišića i narednih dana će posle detaljnih analiza biti poznata dužina pauze.

Izvesno je da sigurno neće igrati na neugodnom gostovanju Sampdoriji u nedelju, a trener Pioli će na raspolaganju imati samo dvojicu štopera: Kapitena Romanjolija i mladog Gabiju. Argentinac Musakio je van stroja od početka sezone i Milan želi da ga proda u januaru jer mu na leto ističe ugovor, a mladi Brazilac Duarte je takođe imao problema sa povredama i nije ostavio dobar utisak.

Milan je još letos dovođenje štopera označio kao prioritet ali su mu propali pokušaji da dovede neku od brojnih meta poput Milenkovića (Fiorentina), Ajera (Seltik), Fofane (Sent Etjen), Kabaka (Šalke), Demirala (Juventus), Simakana (Strazbur), Ridigera (Čelsi)…

Sada će Rosoneri biti pronuđeni da u januaru kupe štopera. Milenković je i dalje preskupa opcija, kao i Ajer, a najbliži u ovom trenutku deluje turski defanzivac Ozan Kabak. Njega je Milan jurio i u leto 2019. kada je iz Štutgarta prešao u Šalke. Klub iz Gelzenkirhena je u finansijskoj krizi i mogao bi da pristane na prodaju Kabaka već u januaru, a Rosoneri se nadaju da bi transfer mogli da završe za 15.000.000 evra iako je Šalke letos tražio deset miliona više.

Problem je što se za Kabaka takođe interesuju Liverpul i PSŽ koji mogu da plate više od Milana. Za početak, Pioli će morati da se osloni na Gabiju, a Milan u narednih 20 dana nastavlja seriju sa utakmicom na svaka tri dana. Posle Sampdorije, sledi gostovanje Sparti u Pragu, pa Parma na San Siru, Đenova i Sasuolo u gostima i derbi protiv Lacija kući za kraj godine. Bez Kjera će sve biti mnogo teže…


tagovi

Simon Kjer

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara