Vejn Runi (©Reuters)
Vejn Runi (©Reuters)

Težak zadatak pred Vejnom Runijem

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.03.22. | 15:20

Ugroženi Derbi Kaunti gostuje Kardifu u sklopu zaostalog duela 23. kola Čempionšipa

Dva vezana poraza su iza Kardifa i Derbija, koji se večeras sukobljavaju u sklopu zaostalog duela 23. kola Čempionšipa (20.45). Plave ptice i Ovnovi bi da izbegnu treći uzastopni ligaški neuspeh i postave temelje za beg iz donjeg doma, s tim da je situacija gostiju daleko složenija i svaki novi kiks udaljava ih od mogućnosti opstanka.

Ekipa Stiva Morisona je za vikend izgubila 1:0 od odbeglog lidera Fulama, dok su Remsi poraženi istim rezultatom od Lutona. Okršaj sa Kotidžersima naizgled je unapred zaključen, i pre nego što je lopta krenula s centra, posebno jer je Kardif bio ozbiljno skrhan kadrovskim problemima. Međutim, bolešću pogođeni Velšani su se dobro držali, iako je 34. gol Aleksandra Mitrovića u sezoni u 41. minutu na kraju rešio pitanje pobednika.

Izabrane vesti

Kardif je lako mogao da uzme bod, i Morison je razumljivo bio ponosan na svoje trupe posle zvižduka, ali pozicija ekipe na tabeli Čempionšipa ostaje prilično nesigurna. Poraz od igrača Marka Silve ostavlja Kardif da čami na 20. mestu, ali i dalje ima udobnih 13 bodova više od zone ispadanja.

20.45: (2,15) Kardif (3,00) Derbi (3,90)

Bekstvo sa pozicija koje vode u niži rang više nije samo san za Derbi Kaunti, koji nije uzeo ni bod od poslednjih šest ponuđenih. Deni Hilton je u subotu postigao jedini gol na utakmici za Luton Taun kako bi osudio Vejna Runija i njegove momke na još jedno očajno popodne na gostovanju, ali sudbina još nije rešena. Ovnovi su 23. na tabeli, na osam bodova iza Redinga u bezbednoj zoni.

Prajd park je svakako bio ljubazan prema Derbiju ove sezone, ali mečevi u gostima ispunjavaju navijače Remsa užasom, jer je njihova ekipa pobedila samo u jednoj od poslednjih 15 utakmica u šampionatu na terenu rivala i pretrpela poraze u svakom od poslednja četiri duela.

Morison, Nelson, Vasel i Voters nisu u konkurenciji domaćih, dok Derbiju nedostaje Jozvijak.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČ 23. KOLA

Utorak

20.45: (2,15) Kardif (3,00) Derbi (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipKardifDerbi kaunti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara