Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tigrovi naoštrili kandže za veličanje jubileja: Žinjak 250. put u zlatno-plavom

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 23:25

Francuz iza sebe ima 147 golova i 35 asistencija za Tigres i želi da nastavi sa bildovanjem brojki

Otkako je 2015. godine stigao u Meksiko, Andre-Pjer Žinjak je odigrao 249 utakmica za Tigres, 242 kao starter, zabeleživši preko 22.000 minuta na terenu. Kao udarna napadačka igla vodio je Tigrove do četiri titule državnog prvaka, jednog trofeja Konkakaf lige šampiona i zvanja viceprvaka Libertadoresa. Francuz ne namerava da se zaustavi, a večerašnji meč u San Luis Potosiju (04.00) protiv domćaeg Atletika biće mu jubilarni 250. u zlatno-plavom dresu.

Došao je u Centralnu Ameriku kao slobodan fudbaler i ispisao istoriju jer je pre njegovog pojavljivanja Tigres imao tri titule prvaka države. Danas ih ima sedam.

Izabrane vesti

"Žinjak je esencijalni deo ekipe, on postavlja ritam utakmice. Tehnički je odlično potkovan, sa liderskim sposobnostima. Tačno zna kad treba da ubrza igru, a kada da stane na loptu. Besprekoran izvođač penala, efikasan i kao plejmejker", nahvalio je Brazilac Kaka i osvajač Zlatne lopte nedavno francuskog internacionalca.

Tako ga sigurno vidi i većina stanovnika Montereja, barem oni pasionirani navijači Tigresa. Rekli smo već, ove noći će 250. put nastupiti za Tigrove, a kako na kontu ima 147 pogodaka, nije nemoguće da het-trikom na jubileju zaokruži još jedan jubilej. Nije nemoguće trostruko matiranje protivničkih golmana na jednoj utakmici nije mu strano. Štaviše, upisao je dva het-trika od sezone 2018/19, a umeo je i četiri puta da trese mrežu, baš 11. novembra 2018. godina kada je francuska giljotinja obezglavila Pueblu.

U prethodnoj rundi Žinjak i drugovi savladali su Tihuanu 3:2, ali se iskusni centarfor nije našao na listi strelaca. Od starta sezone postigao je samo jedan pogodak, ali ponajviše zbog činjenice da je propustio tri, odnsono polovinu utakmica svog tima. Trener Rikardo Fereti nada se da će prva zvezda tima eksplodirati na jubileju i da će njegovo golgetersko raspoloženje potpuno kamuflirati izostanke Huga Ajale, Franciska Mese i Luisa Rodrigesa.

Poslednji put kada se suočavao sa Atletiko San Luisom Žinjakov tim je slavio sa ubedljivih 3:0, a Francuz je bio nezaustavljiv sa bele tačke. Domaćin prethodnih godina pamti neke izuzetno ubedljive poraze od Tigrova koji su razjapili usta, naoštirli kandže i vrebaju trijmf koji bi ih usmerio ka vrhu tabele.

MEKSIKO, KLAUZURA

04.00: (2,80) San Luis (3,15) Tigres (2,45)



tagovi

TigresAtletiko San LuisAndre Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara