Viktor Osimen (Reuters)
Viktor Osimen (Reuters)

Tigru iz Serije A počele da rastu kandže u Ligi Evrope: Osimen rešeta i kada uđe s klupe (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 21.10.21. | 22:59

Napoli konačno probio led na evropskoj sceni, Legija se držala do 76. minuta, pa je srušili Insinje, Osimen i Politano

Na Apeninima Napoli je tigar, ruši sve odreda. Igra tako kvalitetno da je već precrtao Juventus, Fjorentinu, Torino i iz prvih osam utakmica osvojio maksimalnih 24 boda. A kada ne igra vikendom, Napoli je do sada bio mala maca, kojoj su večeras ipak počele da rastu kandže. Obično mu je sama činjenica da igra četvrtkom izbijala bodove iz džepa, ali lošu praksu promenili su Lorenco Insinje i Viktor Osimen. Posle remija sa Lesterom i poraza od moskovskog Spartaka, Napolitanci su konačno uspeli da probiju led u grupi C i ozbiljno se vrate u trku za nokaut fazu. Više od dve trećine meča Legija je odolevala, ali kada je probio led, Napoli je bio nemilosrdan - 3:0.

Još jači utisak od prve ovosezonske pobede Napolija u Evropi, ostavlja životna forma Viktora Osimena. Nigerijac ne prestaje da rešeta mreže, čak ni kada ga trener Lućano Spaleti ne uvrsti među startere. Iako je na terenu proveo tek nešto više od pola sata Osimenu je to bilo dovoljno za deveti pogodak na desetoj utakmici u svim takmičenjima ove sezone.

Izabrane vesti

Napolijeva želja za trijumfom ogleda se i kroz 29 udaraca ka golu rivala, od kojih je deset uputio u prvih 45 minuta. Prvoplasirni tim grupe C je odolevao se do 76. minuta, a domaćin nije gubio prisebnost niti dozvolio da ga savlada panika. Odlična potvrda mentalne snage Spaletijevog tima koji se suočavao sa scenario po kojem bi posle tri runde imao samo dva boda.

Lorenco Insinje se možda nateže sa upravom kluba (čitaj: Aurelijom de Lauretisom) oko novog ugovora. Italijanski mediji su tokom dana pisali da se njegov agent sreo sa čelnicima Intera, ali omaleni sin Napulja nije dozvolio da se to oseti na terenu. Dvadesetak minuta pre kraja na dodavanje Matea Politana pokazao je kakav fudbalski osećaj ga krasi. Led je probijen, a Legija je ubrzo shvatila da joj se sprema ubedljiv poraz.

Ofsajd je par minuta kasnije pokvario predivan lob Osimena, ali Nigerijac nije dugo razmišljao o poništenom golu, te već kroz par desetina sekundi iz maltene mrtvog ugla savladao Mistu. Na kraju, odlična utakmica i za Politana, koji je na asistenciju za Insinjea, nakalemio gol iz petog minuta nadokande.

Maksimalan učinak u grupi A zadržao je Lion iako je u jednom momentu delovalo da se bori za goli život protiv praške Sparte. Već do 19. minuta izabranici Petera Boša preznojavali su se posle dva gola bivšeg igrača Sasuola Lukasa Haraslina, ali počev od završnice prvog dela Dečaci su režirali jedan od većih preokreta od starta takmičenja u Ligi Evrope - 3:4.

Tako je trijumfalnoj seriji Sparte od pet vezanih pobeda došao kraj, dok je Lion upisao još jednu značajnu pobedu, posle one za vikend kada je srušio Monako. Isti Monako koji je večeras uz debitanstski pogodak Majrona Boadua uspeo da savlada PSV (1:2) i zadrži prvo mesto u B grupi.

Dakle, Lion je u 42. minutu prepolovio zaostatak preko Karla Toko-Ekambija, a 2:2 već je bilo u uvodnim minutima nastavka nakon što je Usem Auar odlično pratio zbivanja u kaznenom prostoru rivala. Sredinom poluvremena Lukas Paketa je pogodio za potpuni preokret na asistenciju igrača utakmica Toko-Ekambija, koji je novim golom iz 88. minuta zapečatio sudbinu Sparte. Poraz je samo uspeo da ublaži Ladislav Krejči.

LIGA EVROPE, 3. KOLO


GRUPA A

Sparta - Lion 3:4 (2:1)

/Haraslin 4, 19, Krejči 90+6 - Ekambi 42, 88, Auar 53, Paketa 67/

Rendžers - Brendbi 2:0 (2:0)

/Balgun 18, Ruf 30/


GRUPA B

PSV - Monako 1:2 (0:1)

/Gakpo 59 - Boadu 20, Diop 89/

Šturm - Sosijeda 0.1 (0:0)

/Isak 69/


GRUPA C

Sreda

Spartak Moskva - Lester 3:4 (2:1)

/Sobolev 11, 86, Larson 44 - Daka 4548, 54, 79/

Četvtak

Napoli - Legija 3:0 (0:0)

/Insinje 76, Osimen 80, Politano 90+5/


GRUPA D

Fenerbahče - Antverpen 2:2 (2:1)

/Valensija 21, 45pen - Samata 2, Gerkens 62/

Ajntraht - Olimpijakos 3:1 (2:1)

/Bore 26pen, Ture 45+3, Kamada 59 - El Arabi 30pen/


GRUPA F

Ludogorec - Braga 0:1 (0:1)

/Orta 7/

Midtjiland - Crvena zvezda 1:1 (0:0)

/Dir 78 - Ivanić 58/


GRUPA G

Utorak

Seltik - Ferencvaroš 2:0 (0:0)

/Furuhaši 57, Turnbul 81/

Četvrtak

Betis - Bajer Leverkuzen 1:1 (0:0)

/Iglesijas 75 - Andrih 82/



GRUPA E

Lacio - Marselj 0:0

Lokomotiva - Galatasaraj 0:1 (0:0)

/Akturkoglu 82/


GRUPA H

Rapid Beč - Dinamo Zagreb 2:1 (2:1)

/Grul 9, Hofman34 - Oršić 24/

Vest Hem - Genk 3:0 (1:0)

/Doson 45+1, Diop 57, Bouven 59/



tagovi

NapoliLegijaMonakoPSV Ajndhoven

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara