Koji igrači su obeležili prvo kolo Mozzart Bet Superlige?
Koji igrači su obeležili prvo kolo Mozzart Bet Superlige?

Tim 1. kola Mozzart Bet Superlige: Večiti dominiraju, aplauz za TSC i debitanta Mladost

Vreme čitanja: 5min | uto. 12.07.22. | 09:43

Tu je i “uljez” Stefan Hajdin

Pobede četiri kluba obeležila su start nove sezone Mozzart Bet Superlige. Večiti beogradski rivali su pokazali da će i ove godine biti nivo iznad konkurencije, TSC da su mnogi možda prerano promovisali Čukarički i Vojvodinu u prve favorite u borbi za treće mesto – koje bi moglo da znači i makar grupnu fazu Lige konferencije – dok je Mladost GAT na superligaškom derbiju usred Surdulice savladala Radnik, već standardnog učesnika elitnog ranga takmičenja, pokazavši tako da neće da izigrava topovsko mesto za “starije” klubove.

Samim tim, ta četiri rezultata su, uz jednog “uljeza”, skrojila veći deo idealnog tima prvog kola Mozzart Bet Superlige. Jer fudbal je ipak timska igra i rezultat je bitniji od svake statističke kolone. Pa opet, neki su igrači odskočili, da vidimo i koji. U formaciji 4-2-3-1, ipak je omiljena među trenerima u Superligi...

Izabrane vesti

MILAN BORJAN (Crvena zvezda) 7: Kad je Radnički bio u naletu želje da će pod vođstvom Tomislava Sivića igrati sasvim znatno atrakvniji fudbal nego ranije, golman Crvene zvezde je bio taj koji je sprečio da rani gol Aleksandra Kataija izlapi i da gosti iz Niša dobiju krila. Nije imao mnogo posla u nastavku, ali nas je Milan Borjan po ko zna koji put podsetio koliko je važno da golman svih 90 minuta drži koncetraciju. Čak i protiv objektivno slabijih rivala. Jer da je Radnički izjednačio na 1:1 ko zna u kom bi smeru utakmica otišla. Ovako, komfornih 4:0 za crveno-bele uz šest odbrana Milana Borjana, pokazuju podaci statističke platforme Comparisonator.

ALEKSANDAR FILIPOVIĆ (Partizan) 7: Novajlja u crno-belom timu odmah je navijačima demonstrirao koliko je sazreo tokom četvorogodišnjeg mandata u Belorusiju. U potpunosti je uštopovao Eliomara Silvu, jednog od najkreativnijeg igrača Javora, zatvorio desnu stranu, ponavljao se i napred, a odličan debi u Partizanovom dresu krunisao asistencijom za pogodak Sameda Baždara. Nastavi li ovako, brzo će navijači zaboraviti Aleksandra Miljkovića.

GORAN ANTONIĆ (TSC) 7: Ne samo da je imao krucijalan doprinos u zaustavljanju potentne napadačke linije Čukaričkog, no je štoper Topolskog sportskog kluba postigao i gol za 1:0 i time signalizirao Brđanima da su previše poleteli pre no što su i skočili. Goran Antonić je imao čak 20 defanzivnih duela – najviše među štoperima u prvom kolu, 12 ih je dobio, povratio je i 12 izgubljenih lopti i sve skupa sa autoritetom komandovao odbranom gostiju.

STRAHINJA ERAKOVIĆ (Crvena zvezda) 6,5: Mučio se Marko Gobeljić sa brzonogim Stefanom Mitrovićem na početku utakmice sa Radničkim, ali kada je na desni bok u formaciji sa trojicom štopera prešao Strahinja Eraković ataci Nišlija su značajno usporili. Eraković je šansu u Zvezdi dobio zbog “bonus pravila”, sada već deluje kao dominantan igrač. Stigao je i da u poslednju trećinu protivničkog terena pošalje devet lopti.

STEFAN HAJDIN (Voždovac) 7: To je taj “uljez” sa početka teksta, ali Stefan Hajdin je zaslužio ovu privilegiju u minimalcu Voždovca nad Novim Pazarom. Hajdinu je pripala čast da potpiše prvi gol u novoj sezoni Mozzart Bet Superlige, sve skupa imao čak tri šuta, defanzivno je sve zatvorio o čemu svedoči i osam dobijenih duela u odbrani, čak devet presečnih napada i tri lopte oduzete na protivničkoj polovini terena – najviše među levim bekovima. Vrlo dobar start.

MIHAJLO BANJAC (TSC) 7,5: Gol i asistencija za ubedljivih 4:1 na gostovanju kod Čukaričkog za Mihajla Banjca. I čak devet uspešnih driblinga. Čak 46 lopti saigrača išle su ka 22-godišnjem Banjcu što samo podebljava utisak da je Mihajlo izrastao u prvog igrača TSC-a. I on je srastao sa tom ulogu, ne boji se da preuzme odgovornost, da povuče loptu, da je zadrži, prosledi kad smatra da treba. Istinski vođa na terenu, produžena ruka Žarka Lazetića. I možemo samo da se nadamo da neće već ovog leta promeniti sredini, jer uživanje je gledati ga na superligaškim utakmicama. Uz Bukarija, Natha i Petkovića jedini je od naših izveštača dobio ocenu 7,5 za izvedbu u prvom kolu.

NOVICA MAKSIMOVIĆ (Mladost GAT) 7: Prvi od dvojice igrača najprijatnijeg iznenađenja prvog kola Mozzart Bet Superlige. Od Novice Maksimovića smo doduše i mogli da očekujemo da učvrsti linije novosadske Mladosti, jer već je to radio i u timu Vojvodine koji je pre koju godinu tukao Sampdoriju sa 4:0. Tri lopte oduzete na protivničkoj polovini terena, osam presečnih napada, ničeg tu spektakularnog nije bilo, ali posao je obavljen.

OSMAN BUKARI (Crvena zvezda) 7,5: Gol na debiju u crveno-belom dresu, još jedan regularan, a poništen zbog ranije sviranog penala. Osman Bukari se na odličan način predstavio navijačima, brzinom širio igru Crvene zvezde i stvarao rupe u odbrani Radničkog. Tri puta je u driblingu savladao rivale, zameriće mu poneko da baš i nije toliko učinkovit u odbrani, uvek će tu biti opasnost da ga zaseni Mirko Ivanić ili Aleksandar Katai, ali za debi – vrlo dobro.

BIBARS NATHO (Partizan) 7,5: Broj je promenio, uticaj na ekipu nije. I dalje je Izraelac fudbaler koji rešava „male“ utakmice. Na početku nove sezone dodatno inspirisan zbog „desetke“ na poleđini dresa. Opet je dirigovao igrom crno-belih, asistirao Petkoviću za inicijalnu prednost, u trenucima kad je Javor pretio postigao gol kojim je defitivno prelomio meč, a među navijačima se već pominje da bi, posle "viđenog" odlaska Saše Zdjelara, mogao da postane kapiten. Prvi strani u istoriji kluba.

Nathova statistika (©Comparisonator)Nathova statistika (©Comparisonator)

MIHAJLO PETKOVIĆ (Partizan) 7,5: Najveći dobitak gostovanja crno-belih u Ivanjici predstavlja izdanje momka iz „klase 2004“. Naročito i prvom poluvremenu, kad je pokušavao udarcima sa distance, a jedan takav mu je doneo prvenac u dresu Partizana. Momak se ne libi da preuzme odgovornost, uđe u duel, puca iz raznih pozicija i tih prvih 56 minuta – koliko je imao snage – i tako se nametnuo kao ozbiljna opcija za bonusa.

MILAN MIROSAVLJEV (Mladost GAT) 7: Napadači su uglavnom zakazali ili ostali u senci kolega iza njih, ali Milan Mirosavljev je svoje obavio. Gol i asistencija za neočekivanu pobedu u Surdulici, sedam dodira sa loptom u kaznenom prostoru Radnika, kao jasan pokazatelj koliko je opasan bio. Imao je i 35 pasova, najviše među napadačima, 12 duela je dobio u napadu, po tome gleda u leđa samo Bojanu Čečariću. Nastavi li u istom maniru neće Mladost biti samo iznenađenje kola, nego možda i – iznenađenje sezone.

Tim 1. kola Mozzart Bet SuperligeTim 1. kola Mozzart Bet Superlige



tagovi

Mihajlo PetkovićNovica MaksimovićOsman BukariBibars NathoMihajlo BanjacAleksandar FilipovićStrahinja ErakovićGoran AntonićStefan HajdinMilan BorjanMilan MirosavljevTim kola Mozzart Bet Superlige

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara