Fernandeš, De Brujne, Laport, Kejn i Šo (Foto: Reuters, AFP
Fernandeš, De Brujne, Laport, Kejn i Šo (Foto: Reuters, AFP

Tim sezone u Premijer ligi: Dominacija Sitija i Junajteda, neizostavan je i Kejn, nema Salaha?

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.05.21. | 17:02

Džejmi Karager i Geri Nevil izneli svoje predloge, nadovezale se kolege sa Dejli Mejla

Fudbalska sezona na Ostrvu je na izmaku. Do završetka Premijer lige ostala su još nepuna četiri kola i mnogo toga je već rešeno. Uzbudljive šampionske trke lišio nas je Mančester Siti, borbe za opstanak do poslednjeg trenutka Fulam, Vest Brom i Šefild Junajted, pa će se u finišu odlučivati jedino o poslednja dva putnika u Ligu šampiona, te onom, među Englezima verovatno nikome zanimljivom, mestu u Ligi konferencija.

Kako je do kraja ostalo još svega nekoliko utakmica i vremena za popravljanje utiska nema previše, na Ostrvu se povela debata o timu sezone i njegovim legitimnim kandidatima. Legende Premijer lige i stručni konsultanti Skaj Sporta, Džejmi Karager i Geri Nevil, izneli su u emisiji pomenute televizije Mandej Najt Fudbal svoja mišljenja na ovu temu. Očekivano, kao dva vodeća tima na tabeli, fudbaleri Sitija i Junajteda poneli su najviše “nominacija“, a zanimljivo je da su Karager i Nevil šestoricu istih igrača uvrstili u svoje timove – Rubena Dijasa, Kevina De Brujnea i Fila Fodena iz Sitija, Bruna Fernandeša i Luka Šoa iz Junajteda, te Totenhemovog Harija Kejna.

Izabrane vesti

Za mnoge iznenađujuće, Karager se na pojedinim pozicijama odlučio za fudbalere izvan “velike šestorke“, pa je među stative postavio Emilijana Martineza, a na desni bok Vladimira Coufala. U srcu odbrane se odlučio za Dijasovog partnera iz Sitija, Džona Stounsa, u veznom redu za Ngoloa Kantea, dok je napadački trio upotpunio Heung-Min Sonom.

Karagerov tim sezone: Martinez – Coufal, Stouns, Dijas, Šo – Kante, De Brujne, Fernandeš – Foden, Kejn, Son

Nevil je dominaciju mančesterskih timova produbio uvrštavanjem Sitijevih Ilkaja Gundogana i Kajla Vokera, te Junajtedovih Harija Megvajera i Markusa Rašforda, dok je tim upotpunio Čelsijevim Eduardom Mendijem na gol-liniji.

Nevilov tim sezone: Mendi – Voker, Dijas, Megvajer, Šo – Gundogan, De Brujne, Fernandeš – Rašford, Kejn, Foden

Pomenuta šestorka (Dijas, Šo, De Brujne, Foden, Fernandeš i Kejn) našla se i u većini timova šestorice novinara Dejli Mejla, s tim da je na preostalim pozicijama bilo raznih izbora, od Mejsona Maunta i Žoaa Kansela, preko Džeka Griliša i Rijada Mareza, pa sve do Ijana Melijea (Lids), Vilfrida Ndidija i Veslija Fofane (obojica Lester). Dakle, bez Mohameda Salaha, iako je Egipćanin trenutno drugi strelac prvenstva sa 20 golova.

Što se tiče najboljeg igrača sezone, Karager i Nevil nemaju dilemu, Ruben Dijas nema konkurenciju, kao i po pitanju najboljeg mladog fudbalera, koje su dodelili Filu Fodenu. Ali sve su to subjektivna mišljenja o kojima se može raspravljati danima. Sigurno ih imate i vi, pa nam u komentarima pišite da li ste i u kojoj meri saglasni sa gore navedenim timovima.


tagovi

Premijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara