Timo Verner i tri realne opcije za izvlačenje iz 'kanala'

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.12.23. | 10:41

Svaku od njih Lajpcig će morati debelo finansijski da podrži...

Da odlazi više nema ni najmanje dileme. To će se dogoditi tokom januara. Ono što je sporno tiče se samo modaliteta - pozajmica ili trajni transfer.

Timo Verner (27) dobio je tokom nedelje, u ličnom razgovoru sa sportskim direktorom RB Lajpciga Ruvenom Šrederom, informaciju da se na njega više ne računa ozbiljno u tom klubu.

Izabrane vesti

U modernom fudbalu stare zasluge gube se kao adut na putu oporavka ili izlaska iz krize. Bez obzira što se radi o najboljem strelcu u istoriji Red Bulovog kluba (112 pogodaka na 199 utakmica), Vernerov status je trenutno veoma loš, četvrti je izbor Marka Rozea (iza Loisa Opende, Jusufa Poulsena i Benija Šeška) i za rastanak se nameće kao logično rešenje.

Nemci pišu o tri realne occije i jednoj koja je sve manje aktuelna, a navodno je bila u jednom času. U pitanju je Mačester Junajted. Mada praktično jedini ne bi imao problem da u potpunosti pokrije Vernerovu platu od 10.000.000 evra, Erik ren Hag više nije ubeđen da bi nemački reprezentativac mogao da mu pomogne u delikatnoj situaciji u kojoj se nalazi, rovit, sklon povredama, u očiglednoj golgeterskoj krizi.

S druge strane, ni sam igrač nije ubeđen da je Old Traford pravo mesto na 'vaskrs' karijere, imajući u vidu u kakvom je stanju klub. A pitanje je i na koliku minutažu bi mogao da računa, što je njemu u ovom času primarno.

Timo Verner želi po svaku cenu na predstoji Evropski šampionat i za to će mu biti potrebno da igra šest meseci u kontunuitetu. I da postiže golove, razume se.

Zato su preostale tri opcije, o kojima danas piše Bild, daleko realnije.

Štutgart: Timo je odrastao u Štutgartu, od šeste do 20. godine nosio je dres Švaba, rođen je u tom gradu i Sebastijan Henes, sadašnji trener petostrukog prvaka Nemačke dobro ga poznaje još iz omladinskih kategorija. Štutgarta se posle mnogo godina bori za Ligu šampiona, ima ozbiljne ambicije i sa te strane Vernerovi apetiti bi trebalo da budu zadovoljeni. Ono što jeste trenutna prepreka - Henes je dobro popunjen u navali. Prostor za Tima Vernera otvorilo bi eventualni odlazak Serua Girasija tokom zime, što nije isključeno. Na Girasija opasno 'trza' Mančester Junajted, a posao je lako ostvariv jer reprezentativac Gvineje ima izlaznu klauzulu postavljenu na 17.500.000 evra. Ono što je posebno zanimljiv jeste podatak do kog je došao Bild: Verner je počeo da gradi kuću u Štutgartu.

Ajntraht Frankfurt: Šuška se već neko vreme da postoji interesovanje kluba iz Frankfurta, pogotovo otkako je postalo jasno da je Randala Kolo Muanija nemoguće zadržati. Zajedno sa njim otišao je i Jesper Lindstrem, a utisak je Ajntraht nije doveo adekvatne zamene. U klubu novca ima i sportski direktor Markus Kreše izuzetno ceni Vernera. Uostalom, dok je bio glavnokomandujući u Lajpcigu uspeo je da ga ubedi da produži ugovor s izlaznom klauzulom, nakon čega je ovom omogućeno da ode u Čelsi. "Timo je i dalje sjajan igrač, dokazao je da može da igra na vrhunskom nivou i da postiže golove. Ali mi trenutno nemamo taj problem", kazao je nedavno kreše.

Benfika: Možda u prvi mah zvuči pomalo čudno, ali kopča je tu. Bild tvrdi, to je Rodžer Šmit, koji može da garantuje minute Timu Verneru. Takođe, u pitanju je trener koji ume da vrati zvezde 'iz mrtvih'. Nedavno je to učinio sa Mariom Geceom dok je vodio PSV Ajndhoven. Gece je potom dobio poziv za Mundijal u Kataru. Slavni klub iz Lisabona ima golgeterskih problema. Njegov najefikasniji napadač - Petar Musa - postigao je samo tri gola. Sveža krv je očito potrebna Benfiki.

Jasno je kao dan da bi Lajpcig svakom od ova tri kluba morao da debelo da izađe u susret i verovatno pokrije makar polovinu Vernerove plate kako bi došlo do dogovora...


tagovi

Timo VernerZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara