Posle nove povrede - zahvalnica: Timo Verner završio sa RB Lajpcigom

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.12.23. | 18:26

Klupskoj legendi saopštili da može da traži novi klub...

Još nije ozvaničeno, ali uskoro će biti: Timo Verner neslavno je završio svoj drugi mandat u RB Lajpcigu! Problem sa leđima, infekcija, primicač, čludni zahtevi za izmenama... I na sve to, najblaže rečeno, problematičan golgeterski učinak.

Otkako se vratio u klub koji ga je proslavio, avgusta prošle godine, nemački reprezentativac proveo je van terena iz raznih razloga 112 dana, iliti trećinu godine. Ove sezone odigrao je svega 370 minuta u svim takmičenjima i postigao dva gola. Prošle kud i kamo bolji (16 pogodaka), pa je silazna putanja evidentna.

Izabrane vesti

Samim tim i odluka mendžmenta kluba iz Saksonije očekivana: Verner može da ide!

Bez obzira što je ne tako davno sportski direktor Ruven Šreder poručio kako u stručnom štabu imaju puno poverenje u 27-godišnjeg napadača i da će ga čekati, izgleda da je poslednja povreda odnela prevagu. Vernera u timu nema od polovine novembra i za to vreme propustio je četiri utakmice.

Kako piše Bild, iskusni napadač je početkom nedelje pozvan na razgovor sa čelnicima kluba. Tom prilikom saopštena mu je ideja da planiraju da prodaju ili pozajme tokom zimske pauze, što je naišlo na odobravanje samog igrača. Verner ima malu minutažu, Marko Roze forsira Loisa Opendu, Jusufa Poulsena i Benija Šeška, a kako Verner ima ambiciju da se nađe na spisku Julijana Nagelsmana za predstojeći EURO, njemu svakako ide u korist da pronađe klub gde bi bio redovan u startnih 11.

Poslednjih nedelja bilo je spekulacija kako su zainteresovani Real Madrid i Mančester Junajted, međutim postavlja se pitanje koliko se klubovi tog ranga uklapaju u Vernerove planove, udnosno u ono što želi - a to su sigurni minuti.

E sad, tu je i jedan nemali problem. Plata. Bildova procena je da Timo u Lajpcigu zarađuje 10.000.000 bruto po sezoni, što ne može baš mnogo klubova da plati. Zato stoji pretpostavka da će Saksonci morati da nastave da plaćaju deo njegovih primanja bez obzira da li u pitanju bude pozajmica ili trajni transfer.

Podsetimo, Lajpcig je za povratak Tima Vernera platio Čelsiju 20.000.000 evra, što je i njegova trenutna tržišna vrednost. U klubu se nadaju da će kroz više rata i uz pomoć pozajmica uspeti da povrate uloženi novac.

Sa 112 postignutih golova u ova dva mandata Verner je najbolji strelac u istoriji Lajpciga. Njegova naredna utakmica - ukoliko do nje dođe - bila bi 200. u dresu Red Bulovog kluba.


tagovi

Zimski prelazni rok 2024Timo Verner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara