(©AFP)
(©AFP)

Titula se seli u Podgoricu: Budućnost novi prvak Crne Gore

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.05.23. | 20:02

Prevagnuo bolji međusobni skor sa Sutjeskom

Čudo se dogodilo u pretposlednjem kolu, kada je Budućnost dopustila sebi da izgubi kod kuće od Jezera i ugrozi šanse da osvoji titulu. Ali, nije se ponovilo i u poslednjem, nego je najveći crnogorski klub kao gost pobedio Mornar u Baru i okitio se novom šampionskom krunom – 1:0.

Na kraju sezone Budućnost i Sutjeska su bodovno izjednačeni, ali je presudio bolji međusobni skor u korist podgoričkog kluba, koji je postao šesti put prvak Crne Gore i samim tim najtrofejniji klub u zemlji.

Izabrane vesti

Budućnost je rano rešila sve dileme, jer je golom Zorana Petrovića povela već u 6. minutu meča sa Mornarom. Taj rezultat je ostao na snazi do kraja i šampionsko slavlje je moglo da počne.

Sutjeska je uradila sve što je bilo do nje, pobedila je Arsenal iz Tivta u gostima golom Grivića (1:0), ali će utešnu nagradu morati da potraži protiv istog protivnika u finalu Kupa Crne Gore.

Iskra iz Danilovgrada je ispala iz lige, dok će se u baražu naći Rudar i barski Mornar.

Budućnost će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će u kvalifikacijama za Ligu konferencije igrati Sutjeska i Arsenal, ako osvoji Kup ili Dečić kao trećeplasirani.



tagovi

Budućnost PodgoricaSutjeska NikšićCrna Gora 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara