To je pojačanje! Rafinja projektilom rešio (ne)prijateljski El Klasiko, bez Benzeme nema ozbiljnog napada (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.07.22. | 07:00

Barselona zasluženo savladala Real Madrid u Las Vegasu - 1:0

Verovatno nema boljeg osećaja za vlasnike klubova, nego kada vam pojačanje od 58.000.000 evra, desetak dana nakon dovođenja u klub, postigne sjajan gol u velikom derbiju. To je učinio Rafinja, u današnjem okršaju Barselone i Real Madida u Las Vegasu. Brazilac je projektilom u 27. minut rešio "neprijateljski" El Klasiko i nagovestio da bi mogao da predstavlja kapitalno pojačanje za ovaj tim Ćavija Ernandeza - 1:0 (1:0).

Tom golu je kumovala katastrofalna greška u predaji lopte Edera Militaa, koji je umesto da otkloni opasnost daleko od svog gola, prebacio loptu na suprotnu stranu pravo pred noge Brazilcu. Ovaj ni časa nije oklevao, usledio je udarac iz drugog kontakta sa loptom, sa dvadesetak metara udaljenosti pravo u rašlje. Šut je bio toliko precizan da ogromni i svemoćni Tibo Kurtoa nije bio ni blizu da skine loptu iz samog ugla.

Izabrane vesti

Militao je napravio kardinalnu grešku, ali je nju prouzrokovao visok presing i pritisak Barselone. Čak petorica igrača katalonskog kluba su se našla za vratom četvorici defanzivaca Kraljevskog kluba. Lukas Vaskez i Militao su se našli u velikom problemu, jedan drugom su dodavali loptu u opasnoj zoni, a onda je Brazilac napravio nerezonski potez. To je surovo kaznio njegov sunarodnik.

Termin "neprijatesljski" na početku teksta iskoristili smo iz razloga što je meč, a pogotovo njegovo prvo poluvreme, obilovalo brojnim grubim startovima i sukobima dve strane na samom terenu. Drugi deo meča je bio potpuno drugačiji, jer su ga ispresecale brojne izmene sa obe strane, pa nije bilo uslova da se dođe do pravog ritma.

U Realu su ponovo bili u prilici da vide koliko je težak život bez Karima Benzeme, kojeg je bezuspešno pokušao da zameni očajni Eden Azar. Belgijanac je igrao na poziciji najisturenijih igrača, zajedno sa Vinisijusom i Rodrigom kao krilima, a prvak Evrope i Španije je meč okončao bez udarca u okvir protivničkog gola.

Sa druge strane Robert Levandovski je već na vatrenom krštenju, gde je dobio šansu u prvih 45 minuta, pokazao kakvo će biti pojačanje. Na samom startu utakmice jedan odličan šut zaustavio mu je Kurtoa, a nešto kasnije u poslednjem trenutku ga je izblokirao jedan od protivničkih defanzivaca.

Situacija se tokom prvog poluvremena u nekoliko navrata ozbiljno zakuvavala, a čini se najviše u 43. minutu, kada je maestralan veleslalom Vinisijusa Žuniora žustrim klizećim zaustavio Đordi Alba. Brazlca su pre toga pokušao da obori i Buskets, ali ga nije stigao, ipak, jeste iskusni levi bek. Potom je usledila žestoka reakcija Realovih igrača, pa su se dve zaraćene strane našle u klinču pred Barsinim kaznenim prostorom. Ipak, Real nije uspeo da konkretizuje te svoje nalete.

Svoje debitantske nastupe u dresu Real Madrida upisali su Čuameni i Rudiger, s tim da je Nemac ostavio bolji utisak. Karlo Ančeloti ga je stavio na poziciju levog beka, što je i te kako uspeo da iskoristi. Nekoliko puta na početku meča išao skroz do završnice akcije svog tima i pretio iz daljine, pa je bilo više nego jasno da je Italijan dobio ozbiljnog univerzalca u poslednjoj liniji.

Real nije imao udarac u okvir gola, ali je prvi mogao do gola, kada je Federiko Valverde u 18. minutu žestoko uzdrmao stativu snažnim udarcem iz daljine. Samo dva minuta kasnije katastrofalnu grešku je napravi Eduardo Kamavinga, koji je izgubio loptu u svom kaznenom prostoru. Pedri je ekspresno uposlio Fatija, a ovaj iz prve gađao pored gola. To je bio uvod u burniju fazu meča, ali i seriju grešaka Realove odbrane.

Drugo poluvreme nažalost nije imalo mnogo dodirnih tačaka sa prvim. Obojica trenera su promenila kompletne timove, što je dosta uticalo na kvlaitet i tempo igre. Na početku drugog dela igre zapretio je Asensio, dok se sa druge strane u 72. minutu oprobao Frank Kesi, ali je Kurtoa bio na pravom mestu. Sjajni Belgijanac je zablistao i u poslednjim trenucima utakmica zaustavivši situaciju jedan na jedan sa Dembeleom.

REAL MADRID - BARSELONA 0:1 (0:1)

/Rafinja 27/

Elidžent stadion (Las Vegas)

Gledalaca: 61.229

Sudija: Mark Oltin

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa - Vaskez, Militao, Alaba, Ridiger - Čuameni, Valverde, Kamavinga - Rodrigo, Azar, Vinisijus.

Igrali su još: Modrić, Kros, Asensio, Kazemiro, Mendi, Naćo, Valjeho, Odriazola, Sebaljos, Marijano.

BARSEONA (4-3-3): Ter Štegen - Arauho, Kristensen, Erik Garsija, Alba - Buskets, Gavi, Pedri - Rafinja, Levandovski, Fati.

Igrali su još: Obamejan, Dembele, Balde, De Jong, Kesi, Injaki, Penja, Dest, Depaj, Niko, Roberto, Pike.


tagovi

RafinjaKarim BenzemaKarlo AnćelotiĆaviEder Militao

Obaveštavaj me

Barselona
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara